Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie, chce użyć żarówki 1W, takiej jak do deski rozdzielczej, połączenie na + i -.

Z minusem sobie poradzę, jednak nie wiem gdzie mogę podpiąć plusa, nie mam elektrycznie otwieranych szyb, no i... i mam problem, ktoś ma pomysł ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pasuje ci podciągnąć brakującą część instalacji, bo nie sądzę że znajdziesz w drzwiach podświetlenie w innym miejscu jak przycisk szyby.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja bym podebrał od przycisku do otwierania bagażnika, podświetlenie to jeden kabelek, i lecisz stamtąd do drzwi.

Będziesz miał najbliżej. A od pasażera, to od modułu LCM, też wychodzi tylko po progu i w drzwi.

• Moderatorzy
Opublikowano

A nie lepiej pociągnąć od podświetlacza kałuży pod drzwiami? Wtedy będzie Ci się podświetlać po zgaszeniu zapłonu, albo włączeniu podświetlenia wnętrza.

Szyby masz bez elektryki, ale może instalacja będzie, albo chcociaż coś od lusterek? Czy też masz w manualu (w co cieżko mi uwierzyć).

Jak chcesz na obie strony to chyba najlepiej będzie to zza radia, albo ze schowka z puszki z bezpiecznikami wyciągnąć.

Opublikowano

Jeśli i tak będzie ciągnął kabel to osobiście ciągnąłbym to z plusa od wlącznika świateł - o ile dobrze pamiętam to ten włącznik nawet po wyłączeniu zapłonu i i zgaszeniu świateł jeszcze przez jakiś czas się podświetla co byłoby idealnym rozwiązaniem do podświetlenia klamek. No chyba, że autor postu chce aby klamki podświetlały się cały czas to wtedy pod jakikolwiek plus uruchamiający się po zapłonie/przekręceniu kluczyka w pozycję 1.

Pzdr.

Opublikowano

A więc :

1. Lampki do podświetlania kałuży, tzn te na dole drzwi, podczepiam pod lampkę która jest z tyłu z pasażerem, w słupku.

Otwieram drzwi, i ona wtedy się zapala

2. Klameczki, daje do włącznika światełek, zapalam światła, świecą się klameczky. Teraz mam zasadniczo ważne pytanie.

W mojej bemce, miałem u góry z przodu zwykłe światełko, bez diód pomarańczowych, podłączyłem je, do tego samego miejsca do którego teraz chce podpiąć klamki !

Jak do 1 włącznika świateł, do jednego kabla, podepnę ( Zrobi to elektryk ) 4 klamki + te światełko, to nie będzie za dużo, i nie zrobi zwary ?

Lampki w klamkach mają po 1W