Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może nie wiele jeździł ponieważ coś z tym autem było nie tak , a to bardziej prawdopodobne niż to , że stał sobie od tak tym bardziej , że jest to jedena z bardziej awaryjniejszych jednostek , ludzie pchają się w ten motor bo kusi dynamiką i małym spalaniem , ale potem jęk zawodu że olej leje się strumieniami , rozrząd hałasuje.
Opublikowano
Nie zawsze jest tak, że mając samochód kręcisz nim kilometry. Moja Beta ma przebieg roczny około 3.500 km (codziennie 7 km do pracy i powrót oraz trzy może cztery wyjazdy w "trasę" tylko zimą, jeżdże nią od 6 lat). Reszte robię na moto (też zresztą BMW :D ) i sezonowo przejeżdżam ponad 40.000 km, więc sam widzisz, że można mieć niski przebieg.
Opublikowano

Zgadzam się z Waszymi uwagami. Jednak zdarzają się przypadki, że kierowcy jeżdzą bardzo mało. Kolega miał passata 1.9TDI rocznik 2002 i przez 5 lat zrobił 25000km (słownie: dwadzieścia pięć tysięcy!!!!).

Też nie chce mi się wierzyć w ten przebieg, ale jeśli auto faktycznie jeździło niewiele po Polsce, bo na takich właścicieli trafiało to warto zobaczyć samochód. Szczególnie, że sprzedający w weekend udaje się na mały wyjazd i będzie przejeżdżał przez moją miejscowość.

Na co szczególnie zwrócić uwagę przy tym egzemplarzu?

Opublikowano
Ale przecież ten przebieg może być oryginalny nikt nie pisze że nie , napisałem że może powodem były jakieś usterki że auto dużo nie jeździło a że jest to jeden z bardziej awaryjnieszych silników w gamie BMW , więc trzeba także to wziąść pod uwagę.
Opublikowano
Ale przecież ten przebieg może być oryginalny nikt nie pisze że nie , napisałem że może powodem były jakieś usterki że auto dużo nie jeździło a że jest to jeden z bardziej awaryjnieszych silników w gamie BMW , więc trzeba także to wziąść pod uwagę.

Jasne. Nikt nie pisze, że nie masz racji. Powiedz mi z czego wynikała awaryjność tego silnika? Czy da się poznać, że z silnikiem/osprzętem jest coś nie tak czy wymaga to diagnostyki komputerowej? Czy ta cena jest odpowiednia do rocznika,silnika,wyposażenia, przebiegu ? Sprawdzałem na allegro, ale rozrzut w cenach jest ogromny.

Opublikowano

Jasne. Nikt nie pisze, że nie masz racji. Powiedz mi z czego wynikała awaryjność tego silnika? Czy da się poznać, że z silnikiem/osprzętem jest coś nie tak czy wymaga to diagnostyki komputerowej? Czy ta cena jest odpowiednia do rocznika,silnika,wyposażenia, przebiegu ? Sprawdzałem na allegro, ale rozrzut w cenach jest ogromny.

Głównie rozrząd oraz olej który jest pobierany w dużych ilościach , a także wycieki oleju i naprawdę nie łatwo to ogarnąć niektórzy po prostu odpuszczają i tak jeżdzą lub się pozbywają auta jest sporo tematów o usterkach w tym silniku na forum poszukaj poczytaj i będziesz miał odpowiedz czy warto bo ja uważam że lepiej poszukać 6 cylindrówki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-318i-ID6y7AVX.html

Rozmawiałem z właścicielem. Podobno od sprawdzenia pojazdu w 2009r. samochodu jeździł niewiele (ostatni rok to przebieg 15000km wg CEPiK).

Co sądzicie o tym egzemplarzu?

Sprawdź co się działo z tym autem do tego 2009 roku i na ile jest udokumentowany przebieg. Cena nie jest jakaś podejrzana więc może nie ma tu ściemy jakiejś. Ale sprawdzić trzeba.

Opublikowano

Nigdy nie jeździłem samochodem marki BMW. Faktycznie bać się cen napraw? Czy są znacznie wyższe od Mazdy 3/6 lub Hondy ?

Głównie rozrząd oraz olej który jest pobierany w dużych ilościach , a także wycieki oleju i naprawdę nie łatwo to ogarnąć niektórzy po prostu odpuszczają i tak jeżdzą lub się pozbywają auta jest sporo tematów o usterkach w tym silniku na forum poszukaj poczytaj i będziesz miał odpowiedz czy warto bo ja uważam że lepiej poszukać 6 cylindrówki.

Sprzedający przyznał mi się do pocenia z okolic skrzyni biegów, a także do niedziałającego jednego czujnika cofania pod wyjeździe z myjni. Aaaa i jeszcze mała wgniotka na zderzaku po parkowaniu żony. Według niego reszta jest w porządku.

Opublikowano
Nie zawsze jest tak, że mając samochód kręcisz nim kilometry. Moja Beta ma przebieg roczny około 3.500 km (codziennie 7 km do pracy i powrót oraz trzy może cztery wyjazdy w "trasę" tylko zimą, jeżdże nią od 6 lat). Reszte robię na moto (też zresztą BMW :D ) i sezonowo przejeżdżam ponad 40.000 km, więc sam widzisz, że można mieć niski przebieg.

Można też w ogóle nie jezdzić i pózniej spuentować, że przeloty rzędu 3500kim to straszny przebieg :D

A tak na poważnie. Cofanie liczników w sprowadzanych autach, to przecież już nie hobby ale jakiś narodowy sport. Cofają wszyscy, duzi i mali, więc lepiej założyć że ma dużo większy przebieg, odpowiednio sprawdzić i ewentualnie miło się rozczarować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A wg mnie auto godne uwagi. Warto obejzec i byc moze kupic. A róznice w przebiegu miedzy 115 a 215 tys km powinenes wychwycic od razu po zmęczeniu i wyglądzie wnetrza. Zreszta obejzyj kilka 318i w podobnej cenie i potem tę sztukę - jest duża szansa ze ta będzie najlepsza.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Miałem kiedyś e46 318i, nie byłem zadowolony z silnika, dwukrotnie padł napinacz... ale pewnie mechanik był tak świetny, że wziął kasę i ch** za przeproszeniem zrobił.