Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
Wyskakują tez reklamy na FB, zadałem pytanie w komentarzu o cechy tego CityBreak ale przez 2 tyg. nie raczyli odpowiedziec :duh:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem dzisiaj w salonie na jeździe próbnej bo jestem właśnie zainteresowany tą opcją. Wygląda to tak:

- Konfigurujemy 118i

- Musimy wybrać następujące elementy: kierownica multifunkcyjna, alufelgi, alarm

- Dostajemy rabat w wysokości 10.900 zł

- Można skorzystać z MPakietu który zawiera od razu alufelgi i sportową kierownicę multifunkcyjną

Dodam jeszcze od siebie, że jechałem właśnie wersją z MPakietem i automatem i silnik mimo swoich 136KM jest wyjątkowo dynamiczny i mimo, że jeździłem prawie cały czas z butem w podłodze, co chwile hamowanie i znów przyspieszenie na trybie SPORT, spalanie wyszło 9,4 litra na odcinku testowym.

Jeszcze jedna ważna informacja, osoby, które teraz zdecydują się zamówić samochód na 95% otrzymają go w wersji z silnikiem 3 cylindrowym.

Opublikowano

Jeszcze jedna ważna informacja, osoby, które teraz zdecydują się zamówić samochód na 95% otrzymają go w wersji z silnikiem 3 cylindrowym.

Rozumiem ze masz na myśli 116i bo 118i pozostaje z 4-cylindrowym 1.6T.

Pzdr, MtothaJ
Opublikowano
Z moich informacji wynika że moj egzemplarz był jednym z ostatnich 118i z 4 cylindrowym silnikiem. Kolejne zamówienia miały być realizowane z 3 cylindrowym.
Opublikowano

Widać to juz w konfiguratorze :-(

Ale w końcu od LCI, można brać jedynkę xdrive w automacie :cool2:

Opublikowano
Z moich informacji wynika że moj egzemplarz był jednym z ostatnich 118i z 4 cylindrowym silnikiem. Kolejne zamówienia miały być realizowane z 3 cylindrowym.

Faktycznie masz racje - 118i jednak tez jest 3 cylindrowy :?

Pzdr, MtothaJ
Opublikowano
Widać to juz w konfiguratorze :-(

Ale w końcu od LCI, można brać jedynkę xdrive w automacie :cool2:

serio wcześniej nie było opcji xdrive + automat??

Opublikowano

Nie było, zarówno 118d jak i 120d (xdrive) występowały tylko w manualu.

Dopiero po LCI jest rozróżnienie 118d xdrive manual, 120d xdrive automat

Opublikowano
Moje 118i też jest 4cylindrowe jeszcze, może ktoś się podzieli wrażeniami z 3c.?:)

Brzmienie ciekawsze niz 1.6 4 cylindry. Problem jedynie z dynamiką. W 2 Active Tourer nie ma 8-biegowego automatu, więc jest słabo.

tu jest soundtrack:

Na wolnych obrotach nie brzmi zbyt ciekawie - troche jak Fabia 1.2 MPI :lol:

Zastanawiam sie co z kultura pracy - kwestia ew. wibracji itp.

Pzdr, MtothaJ