Skocz do zawartości

e61 wymiana zwykłych lamp na bi-xenon - czego brak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zapewne przeczytam zaraz, że temat już był i wystarczy użyć wyszukiwarki itp. itd ale po godzinie szukania na google daje sobie siana...

Pacjent: bmw e61 2004 rok na zwykłych "halogenach", przeszczepiłem lampy bi-xenonowe z przed lifta, dokodowane $522 (dziękuje gk tds) lecz xenon ani mru mru.

Zero jakichkolwiek objawów, kierunki, ringi, brewki, długie - to działa normalnie. Xenon nie mruga, nie świeci kompletnie nic (tak jest w lampie).

Słyszałem, widziałem też gdzieś kiedyś (teraz jak potrzeba to nie można znaleźć), że trzeba "dopiąć" odpowiedni kabel do lamp od modułu świateł ? Jeśli jestem w błędzie proszę mnie poprawić !.

Problem jest taki, że nigdzie nie mogę znaleźć jakichkolwiek informacji, jaki, skąd i co najważniejsze - gdzie ten kabel dołożyć.

Czy Wy, drodzy forumowicze jesteście w posiadaniu takiejże wiedzy ? Jakieś schematy ? Tutorial ? Cokolwiek ?

Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc !

Dziękuje i pozdrawiam !

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Moment czyli Ty nie musiałeś dostawiać żadnego poziomowania bo w E61 już jest w standardzie? Tylko dołożyłeś lampy i przetwornice i zakodowałeś. Jaki był tego wszystkiego koszt? Dużo roboty?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Moment czyli Ty nie musiałeś dostawiać żadnego poziomowania bo w E61 już jest w standardzie? Tylko dołożyłeś lampy i przetwornice i zakodowałeś. Jaki był tego wszystkiego koszt? Dużo roboty?

Wątpię żeby było na standardzie, nie dodawałem nic oprócz kompletnych lamp (przetwornice,zapalniki) + kodowanie i musiałem dodać jeszcze jeden kabelek do samej wtyczki przy lampach.

• Zarejestrowani
Opublikowano

Zasady są dwie :

1. Lecisz na drucie, czy tam na biedaka ( jak zwał tak zwal, na forum róznie oto nazywaja ) - montujesz same lampy i kodowanie

2. Robisz fabryke - zakladasz system poziomowania, kabelologia,spryskiwacze i modul swiatel pod xenon i dpiero wtedy kodowanie

Dwie drogi prowadzą , obie są skuteczne tylko różnymi sposobami i w różnych kwotach.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer