Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziękuję bardzo za informacje . Panowie a co taki zestaw zawiera ? U mnie chyba coś się zaczyna dziać z rozrządem ponieważ zawsze po nocy słychać takie delikatne ale to bardzo delikatne trekotanie .. do czasu kiedy nie złapie silnik temperatury . Po tym wszystko ustaje dlatego zastanawiam się nad wymiana rozrządu .. panowie a jak u was było ? Co was skłoniło do wymiany rozrządu ?
Opublikowano
Febi jest pakowaczem Iwis.

Dokładnie. I tak jak pisałem - IWIS robi części dla BMW, ale jeśli są sprzedawane w hurtowniach/sklepach nieautoryzowanych to mają zeszlifowane numery seryjne oraz logo BMW. Stąd niższa cena.

Do wymiany rozrządu skłoniło mnie delikatne klekotanie po każdorazowym odpaleniu samochodu oraz informacja, że pomimo łańcucha w tych silnikach rozrząd wymienia się ok 150 kkm.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Stałem się posiadaczem 118i i zastanawiam się czy profilaktycznie wymienić rozrząd czy może tylko sam napinacz.

eRPe gdzie kupowałeś części? Patryk w jakim sklepie można dostać zestaw febi za taką cene?

• 4 tygodnie później...