Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Przegladnałem forum ale wszyscy pisza o trzaskach,metalicznym stukaniu,tarciu lub dzwiekach ale podczas jazdy itd u mnie jest roche inaczej...

Nagrałem dzwiek ktory najbardziej slychac w srodku auta na biegu jałowym, dochodzi gdzies z miejsca gdzie jest pompa wspomagania ale to tak mniej wiecej trudno mi wskazac konkretne miejsce, gdy dodaje lekko gazu dzwiek przyspiesza i lekko cichnie. Jesli ktos moglby posłuchac pliku to moze wpadnie na pomysł co to moze byc?

Silnik 2.0 150, 100 000 przebiegu.

Dziekuje za pomoc.

http://przeklej.org/file/TRwiMN/Nowe.nagranie.m4a

Edytowane przez przeyom
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popraw nazwe wątku.
Opublikowano

Dzięki za odp, zdjąłem pasek i silnik pracował cicho, poruszałem wszystkimi kołami ale nie jestem pewien które może być przyczyna, wstawiam jeszcze link,proszę zobaczyć może dla kogoś bardziej doświadczonego będzie pomocne. Zauważyłem tylko klikanie na pompie wspomagania ale nie wiem czy to normalne.

http://przeklej.org/file/n0hW9q/IPHONE.6.018.MOV

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Wkońcu wyskoczyły mi błędy:

1. 2A70 Fehler Stromplausibbilisierung

2. 2D07 Drosselklappe 1

3. 2CF8 DK-Potentiometer

4. 2A83 Nockenwellensteuerung - Einlass

Koło sprężarki klimy wraz z łożyskiem wymieniłem...niepotrzebnie to nie to.

Rzegot pojawia się tylko na ciepłym silniku.

• 3 lata później...
Opublikowano
Hej, czy wiadomo jaka była przyczyna. Mam coś podobnego. Na ciepłym silniku na biegu jałowym słychać dość głośnie hałasy, które najbardziej można usłyszeć od środka auta. Po wciśnięciu sprzęgła lub dodaniu gazu, dźwięk ustaje. Proszę o pomoc i poradę.