Skocz do zawartości

Blokada skrzyni autoamatycznej przed złodziejami w BMW E32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć.Moglibyście mi powiedziec czy skrzynia automatyczna w BMW E32 posiada blokade biegów?Z góry dziekuje i pozdrawiam. 8)
Opublikowano
Cześć.Moglibyście mi powiedziec czy skrzynia automatyczna w BMW E32 posiada blokade biegów?Z góry dziekuje i pozdrawiam. 8)

Jak zamontujesz to posiada... Oryginalnie nie widziałem... :)

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
W automacie nie widziałem ale w manualu jest fabryczna blokada skrzyni chociaż jest bardzo rzadko spotykana. widziałem takową tylko raz. Ale fajny bajerek bo w zasadzie nie widać z zewnątrz że auto posiada blokadę. :D
http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
Ale fajny bajerek bo w zasadzie nie widać z zewnątrz że auto posiada blokadę. :D

Nie wiem czy to tak dobrze ze nie widac. Jak widac blokade, to amatorow juz odstraszy, a jak nie widac, to na dziendobry rozwalony zamek i ewentualnie stacyjka jak sie rozpedzi. Ja np. mam taka fajna lokade na kierownice jakiejs polskiej firmy, ale z bardzo nietypowym okraglym kluczem. Jak mialem VW T4, to 2 razy probowali ukrasc, ale nie odjechali, bo byl immobilizer. Od czasu jak kupilem ta blokade, przez 5 lat nikt sie nie wlamal. W blokadach wazne jest, zeby byl nietypowy klucz, bo jak jest jakis plaski, to latwo przelamac zamek. Nie polecam tez takich blokad ktore ostatnio widac w supermarketach, takie zolte, po zalozeniui na kierownice laske przesuwa sie nad liczniki, z kluczykiem w ksztalcie krzyzyka. Kiedys taka mialem i zamek mi sie w niej zepsul jak byla zalozona, a ze akurat bylem w trasie, i zadnego narzedzia nie mialem pod reka, to pociagnalem ja mocniej i pekla na pol... nie kierownica - blokada :lol:

Opublikowano

mi moj fachowiec od zabezpieczen zalozyl blokade skrzyni. zaadoptowal na moje potrzeby blokade do manuala. dziala ok.

wiec do e32 tez sie pewnie da.

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
Oczywiście ze mozna załozyć ,kiedys nie chcieli zakładać jak był przełacznik sport,ale teraz juz zakładaja mam taką i myśle ze jest to dobre rozwiazanie