Skocz do zawartości

Dziwne dźwięki z drzwi - E39 - 1996 - 2.5Benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z trzeszczącymi (szybami) Drzwiami ? Dzwięk słyszę u góry za lewym uchem, od kierowcy, tak jakby w roku. Czytałem już wiele Opini, i nic NIC ! :C

PROSZE POMÓŻCIE BO NIE WYTRZYMAM Z TYM .

Opublikowano
masz też problem z szumieniem? jak jade 100 km/h to zaczynaja się przewiewy. próbowalem przestawiać, dociskać itd. i nic z tego. tylko drzwi kierowcy.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Uszczelki wymięte, można szukac używek, ale po zdjęciach z allegro dużo nie widać i można gorsze trafić, po około 50pln chodzą za sztukę, ale to najlepiej osobiście szukać. W aso po 3 - 4 stówy chodzą za sztukę.

Gdzieś na YT widziałem jak ktoś przyklejał pod uszczelkami takie coś po całej długości:

http://uszczelki24.pl/index.php?p289,uszczelka-gumowa-samoprzylepna-39-442-12

Druciarstwo na maxa, ale podobno pomaga. :norty:

Opublikowano
ehmmm, no właśnie. Nowa uszczelka droga. Pomyślałem też o Ryglu, przesunąłem go jak najbardziej do tyłu ( TZN, do foteli ) w efekcie mam nie równo, i nadal stuka, może pomoże coś regulacja góra, dół ? Czy oblekejenie rygla taśmą ?
Opublikowano
większość tych używek co widziałem to w takim stanie jak moje są :D z kilku by musiał jedną złożyć :P

tak sobie szukać zacząłem i takie coś znalazłem:

http://www.uszczelkigumowe.com/pl/p/USZCZELKA-DRZWI-T202-VW-OPEL-FIAT-FORD-PEUGEOT-4,4mb/77

może się nada :D

Będziesz zamawiał ? Proszę o foto z montażu, Jak będziesz tym który wybawi moje auto od stukotu, bbędziesz mistrzem : P

Opublikowano
A od czego mogą się wygiąć drzwi, jak to sprawdzić i co z tym zrobić? Znów jakaś przypadłość E39, że od normalnej jazdy takie cyrki się dzieją? Z tymi uszczelkami skrzypiącymi to też jaja - w 25-letniej Corolli uszczelki są jak nowe i na pewno nie były nigdy wymieniane, bo auto znam od jego urodzenia (co więcej - drzwi nigdy nie przymarzły i nic nie skrzypi), a w E39, które mam prawie z końca produkcji (2002 - czyli 10 lat młodsze niż Corolla i w końcu klasy "lux"), właściwie wszystkie uszczelki karoseryjne drzwi do wymiany - sparciałe, popękane, przetarte. Uszczelka karoseryjna drzwi kierowcy kosztuje 330zł - jakaś masakra za kawałek gumy.
Opublikowano
Jak od czego? Wystarczy,że ktoś brutalnie się oprze o otwarte i można je odgiąć w końcu to tylko auto a nie czołg.
  • Moderatorzy
Opublikowano

U siebie trafiłem winowajcę.

Najpierw posmarowałem uszczlkę wodną - nic, później kabinową - nic. Na koniec przesmarowałem od góry na drzwiach - strzał w 10. Wytarty materiał na uszczelce - taki meszek powinien być na tym wystającym z lewej strony na dole (foto), ale już się skończył.

Foto poglądowe:

http://static.pokazywarka.pl/bigImages/5848690/15172728.jpg?1431340079

Opublikowano
U siebie trafiłem winowajcę.

Najpierw posmarowałem uszczlkę wodną - nic, później kabinową - nic. Na koniec przesmarowałem od góry na drzwiach - strzał w 10. Wytarty materiał na uszczelce - taki meszek powinien być na tym wystającym z lewej strony na dole (foto), ale już się skończył.

KOLEGA GENIUSZ ! Rozumiem że ten meszek nalepiłeś, na np taśmę dwustronną, i ustało ?!

Pozdrawiam

Opublikowano
Jeden z kolegów na forum (Gorik czy jakoś tak, przepraszam zapomniałem jego nicku) miał na ten meszek patent - otóż na karoserię w miejsce styku tej parszywej mechatej uszczelki przykleja specjalną taśmę teflonową (taką 10x grubszą niż teflon do uszczelniania połączeń na rurach). Mam takie coś u siebie - niestety po otwarciu nie wygląda to super i trochę mnie denerwuje, za to przestają te uszczelki skrzypieć (ale teraz coś innego skrzypi), a dodatkowo zimą w ogóle drzwi nie przymarzają (co też jest przypadłością E39). Niestety rolka tej taśmy kosztuje kilkadziesiąt zł, co moim zdaniem jest ceną za wysoką, no ale pomaga i jedną rolką można 2 auta oblecieć.