Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po niewielkim uderzeniu w lewą lampę mam problem: xenon zaczął zbyt nisko świecić (poziomowanie, skręcanie działa), nie można mechanicznie (kręcąc "śrubą" pod maską) jej wyregulować, tzn regulacja w jakimś zakresie działa jednak przekręcona do maksymalnego poziomu do góry i tak świeci za nisko. Dodatkowo światło ma delikatne drgania. Znacie może kogoś dobrego kto zajmuję się naprawą lamp? Najlepiej z Wrocławia, ale zawszę mogę lampę gdzieś wysłać. Dodam że przed uderzeniem regulacja działała prawidłowo, byłem już kiedyś wcześniej na stacji diagnostycznej na ustawieniu i nie było żadnego problemu. Mógł tam się połamać jakiś "regulator" czy coś takiego? Jest to do zrobienia?

z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Są tam regulatory poziomowania góra/dół i lewo/prawo , Przy dosyć mocnym uderzeniu regulatory pękają jak porcelana ,

aczkolwiek były też momenty gdzie regulator wyskoczył z gniazda całego lustra/odbłyśnika. Jeśli jesteś amatorem najlepiej nic nie rób , wyślij reflektor do nas w celu kompleksowej naprawy, pozdrawiam

Tu nasza stronka :

https://www.facebook.com/pages/Reflektory-Samochodowe-Spawanie-Plastik%C3%B3w/617177078355744?ref=hl

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano
sam na pewno nie będę tego robił, jaki jest koszt u was i ile czasu potrzebujecie? A co może być przyczyna drgania światła?
Opublikowano
jaki jest koszt u was i ile czasu potrzebujecie? A co może być przyczyna drgania światła?

zdiagnozowanie i ewentualnie naprawa to jeden dzień roboczy , regulatory mamy na miejscu , co do kosztów trudno powiedzieć czy są to 2 regulatory nie umiem powiedzieć nie widząc , wstępnie można to wycenić na 100/150zł

Drgania światła jest przyczyną urwania regulatorów, poluzowanie/urwania się odbłyśnika/soczewki

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików