Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziwne rzeczy zaczynają się u mojej "babci" :( . Trzy dni temu zaświeciła się kontrolka, że nie ma światła stopu i rzeczywiście brakuje - w lampie lewej oraz w lampie prawej, ale tej w klapie bagażnika. Dziś zaświeciła się kontrolka klocków hamulcowych mimo że są jak nowe w grubości (9000 km przejechane), oczywiście wszystko oryginalne i z nowymi czujnikami. Ma ktoś pomysł co się dzieje?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przetarty , urwany kabelek z czujnika klocków ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Wystarczy zdjąć koło dostać się do wtyczki zasilającej czujnik i "zmostkować". Jeśli zgaśnie będzie wiadomo, który czujnik. Potem rozbieramy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujniki masz w prawym tylnym kole i lewym przednim. sprawdz je. Co do aku to raczej nie bo komp w perwszej kolejnosc przy słabym akumulatorze rozłącza ABS DSC

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Czyli w ogóle nie masz świateł stopu? Może czujnik przy pedale?

W sumie światła stop i czujniki to wszystko związane z hamulcami, ale nie mam wiedzy jak to jest w e46 powiązane.

Opublikowano
Nie no spoko to ja źle przeczytałem. Są tylko trzy światła stop. Które nie świecą?
Opublikowano
Sprawdź kostkę idącą do lampy, niestety tam wypala się styk. W panelu lampy będzie lekko przykopcony jeden z pinów. Elektryk to zobaczy. Wymiana polega na zakupie w ASO nowego panelu lampy, kostki i kabelków ( niestety trzeba kupić komplet ). Całość w ASO około 250 -300zł. Drugie rozwiązanie to przetarta wiązka w klapie. To wychodzi zdecydowanie taniej.
Opublikowano
Reszta świateł, czyli wsteczny, przeciwmgielne działają. Czyli trzeba wybrać się do elektryka. Jeszcze sprawdzę bezpieczniki, ale to już takie łudzenie się ...

Wracając d twojego poprzedniego postu drut-żarnik żarówki nie musi być przerwany tak jak napisałeś a i tak może być spalona wymień ją na nową albo zamień z prawą dla pewności :wink: szanuj kasę :D

Opublikowano
Tak to się przedstawia:

http://www.sklepna5.pl/tgagala/pliki/swiatla.jpg

Czyli jednak dobrze zrozumiałem. To wygląda jak zwarcie do masy.

Opublikowano
Tak to się przedstawia:

http://www.sklepna5.pl/tgagala/pliki/swiatla.jpg

Czyli jednak dobrze zrozumiałem. To wygląda jak zwarcie do masy.

No ja zrozumiałem że po prostu nie ma jednego stopu z lewej strony i tu myślę że temat dobiega końca z tym stopem w klapie autor zrobił zamieszanie dodając jeszcze że ma choinkę :D

Opublikowano
Dzisiaj postanowiłem zaglądnąć do mechanika, załączam silnik i kontrolka klocków zniknęła. Pojeździłem trochę, ale najwyraźniej samochód przestraszył się fachowca i już się nie pokazała ikona. :8) Natomiast światła, też zniknęła kontrolka awarii i wszystko świeci, ale ... podczas otwierania klapy i naciśniętym pedałem stopu, ale też nie za każdym razem, znika, mruga światło diodowe klapy. Obawiam się że coś zwiera jak wspomniał Jakub i stąd to wszystko.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kontrolka od klocków sama znika jak przytrzymasz kluczyk w pierwszej pozycji na 45 sekund, ja jeszcze w tym czasie naciskam pedał hamulca, oczywiście jak czujniki dobre, a błąd świateł to pewnie styki masz zaśniedziałe wystarczy Contact S parę razy zapryskać i nalot usuwa .
  • 1 miesiąc temu...