Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam BMW E36 1,6 Comtact 1998r od niedawna i kilka dni po zakupie zaświeciła mi się kontrolka ASC.

Sprawdzone czujniki ABS, przepustnica, zawór podciśnienia, są nowe świece, kontrolka zaświeca się po dodaniu gazu, w okolicach 2000 obrotów bez ruszania z miejsca.

Samochód przechodzi wtedy jakby w tryb awaryjny, jazda już nie jest taka super, spalanie też.

Poszukuję podpowiedzi na pytanie, mam świadomość że wątek jest popularny i może gdzieś tam znajduje się odpowiedz wśród tysięcy postów, ale po godzinie szukania mam dość :)

Tak, wiem, jazda bez ASC daje więcej frajdy pod warunkiem że samochód ma całą moc, i nie jeździ nim bez ASC moja żona.

Opublikowano

sterownik często łapie zimne luty,

w e36 nigdy nie było ESP (które w bmw nazywało się i tak DSC), w e36 był ABS, ASC, ASC+T,

a tak przy okazji to asc w 1.6 nie ma dużo do roboty, no chyba że zimą albo jak prowokujemy poślizg

Opublikowano

niekoniecznie za schowkiem

w compactach jest inaczej, nie wiem od którego rocznika ale w 98 sterownik jest zintegrowany z pompą i jest pod maską

jest to taki sam sterownik jak montowany w e46