Skocz do zawartości

325 TD strasznie zmulony - co jest ??? walcze już tydzień

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam....

już od tygodnia walczę ze swoim nowym nabytkiem a , mianowicie BMW 325 TD 93 rok. Zaraz jak go kupiłem zaczął się ten problem . Z tego co wiem auto mam 115 km i powinno iść jak strzała natomiast u mnie jest odwrotnie jest strasznie zamulone , ktoś mi powiedział że chodzi w "TRYBIE AWARYJNYM " CO TO JEST ???? . Aha oprócz tego zapala mi się kontrolka wtrysku jak dam więcej gazu i juz nie gaśnie . Jest taki problem że powyżej 2.5 tys obrotów auto gaśnie ( jak tylko przekroczy te obroty ) Byłem u diagnosty podłączył auto pod kompa. i stwierdził na 95 % że padł " WTRYSK Z KABELKIEM " . Odłączyłęm ten kabelek co idzie do wtrysku lecz to nic nie dało jest dalej tak jak było zero reakcji . Pomócie mi co się może dziać :modlitwa: . Wymieniłem filtr paliwa i powietrza ale dalej nic

pzdr.. Paweł..

Opublikowano
Witam. Na twoim miejscu pojechałbym do autoryzowanego serwisu na przegląd tym bardziej, że dopiero zakupiłeś brykę. Troszkę Cię to szarpnie ale będziesz miał pewność co kupiłeś. Ja tak zrobiłem zapłaciłem 600 zł i po wyjechaniu z serwisu autko naprawdę lepiej jeździ. Pozdrawiam i życzę przyjemnego użytkowania.
Opublikowano
Kontrolka wtrysku swiadczy jednoznacznie iz masz jakis problem z ukladem wtryskowym. Stawiam albo na wtryskiwacz sterujacy (z tego co wiem straszliwie drogi), albo padl komputer.
Opublikowano
Stawiam albo na wtryskiwacz sterujacy (z tego co wiem straszliwie drogi), .

... ma ktos moze foto takiego wtryskiwacza, jak to wyglada :?: i ile kosztuje?

Opublikowano
to co napisałem 115 km to chodziło mi ile ma pod maską źle to napisałem :oops: , chodziło mi o to że auto ma 115 koni a chodzi jak maluch
Opublikowano

Centrino

z tego co słyszałem to niby w bmw jest komputer od prędkości i główny czy to prawda i jak myślisz mam możliwośc sprawdzenia tego wtrysku z kablem tyle że od Opla Omegi B 2.5 td czy to będzie pasowało bo niby silniki takie same i czy jak wykręcę swój wtrysk i dam inny czy auto odpali , czy muszę coś jeszcze oprócz tego zrobić ???