Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panów. Kupiłem oryginalną zmieniarkę z kompletną instalacją. W zmieniarce podłączam dwie wtyczki, w radiu podłączam jedna małą wtyczkę i nic się nie dzieje. Czy muszę podłączyć jeszcze jakieś kable do tej dużej wtyczki ? Zmieniarka wg sprzedawcy 100% sprawna.
Sprzedam:
Opublikowano

Napisz kolego jakie masz radio?

Ile pinów jest w tej wtyczce do radia?

Podejrzewam, że nie masz podłączonego zasilania do zmieniarki...

Poszukaj na forum, wrzucałem schemat.

Masz 3 przewody zasilania w jednej wtyczce zmieniarki i 3 audio w drugiej i co z drugiej strony przewodu?

Opublikowano

Radio mam poliftową radionawigację, z przyciskiem MODE. Z tyłu podłączony jest czytnik z navi (?) i jeszcze jedno miejsce z 10 pinami.

Do zmieniarki mam dwa kable, jeden 3 piny drugi 6 pinów. Do radia wtyczka 10 pinowa.

Sprzedam:
Opublikowano

Jeśli chodzi od strony zmieniarki to w każdej wtyczce są po 3 kable. Od strony radia też są 3. Wiem, że jeden jest masowy(brąz) postaram się go podpiąć do tej płytki w bagażniku. Później zostaje zielono-czerwony i biało-czerwono-żółty. Czy mogę je przylutować do kabli przy mojej kostce radiowej, odpowiednio pin 7 i 9 ?

http://obrazki.elektroda.pl/9367918600_1332880744.jpg

EDIT : Zmieniarka działa :wink:

Sprzedam: