Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem, szukałem i nigdzie nie mogę znaleźć :(

A mianowicie interesuje mnie jak to jest w E70 z kołem zapasowym w przypadku wersji z 3 rzędem siedzeń. Planuję zakup X5 w sierpniu nie ukrywam że myślę o zagazowaniu auta i "ukryciu" butli w miejscu koła zapasowego tylko czy takowe jest w wersji z 3 rzędem siedzeń ?

Opublikowano

Nie ma kola zapasowego. W jego miejscu sa zlozone fotele 3 rzedu.

Jak usunuesz trzeci rzad siedzen wchodzi butla 84litry

Pozdr

Opublikowano

A czy da radę zrobić to tak że w miejscu w którym składają się siedzenia zamontować butlę a siedzenia zostawić ( bez możliwości składania ich ) i w razie gdy bym potrzebował większy bagażnik to bym je Odkręcił a gdybym potrzebował 7 osób przewieść to bym je z powrotem zamontował ? czy to jest możliwe? wiem że by został tunel od ogrzewania itd po odkręceniu foteli ale nie wiem jak to wygląda "pod spodem" w miejscu gdzie się składają

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Mozna tak zrobic, ale bagaznika nie bedzie wtedy. U mnie butla mocowana jest wlasnie w te gniazda srub od foteli.

Wyciagasz wszystko i zostaje gola blacha. Ja wycialem spory kawal wykladziny podlogi.

Zalezalo mi na jak najwiekszej butli. Nie wiem, czy bedziesz tak sobie wyciagal i wkladal te fotele.

Waza kilkadzieisat kg i maja nawiewy i pelno plastikow.

Opublikowano

Kurde trochę poprzeglądałem i chyba taki patent nie wypali , bo jak zamontuje butlę w miejsce foteli to foteli nie da rady że tak powiem "na butlę" założyć bo montowane są one we wnęce w podłodze, żeby było miejsce na nogi . wtedy tylko zostaje założenie butli za 3 rzędem siedzeń, ale po pierwsze bardzo niepraktyczne a po drugie brzydko wygląda.

Czyli reasumując wszystko najlepszym sposobem jest wywalenie 3 rzędu siedzeń na stałe i włożenie tam butli i "ładne zamaskowanie wszystkiego"

A z czystej ciekawości to jaka max butla wchodzi w wersji 5 osobowej w miejsce zapasu ?

Opublikowano
W miejsce siedzeń 84 litry a w 5 osobowej wersji w miejsce zapasu ? taka sama ?
Opublikowano
Jesli chcesz wykorzystac miejsce zlozonych siedzen 3 rzedu bez straty bagaznika to tak
Opublikowano
A jeżeli bym kupił 5 osobową wersję bez 3 rzędu siedzeń która ma w standardzie koło zapasowe to w to miejsce ile na max wejdzie butla ?
Opublikowano

Wtedy zbiornik mialbys nizszy o grubosc podlogi bagaznika.

W wersji 7os tej podlogi nie ma. Trzeba ja dorobic. No ze sklejki obitej materialem.

Kladziesz ja na bocznych elementach tapicerki, ktore w wersji 5os licuja z podloga bagaznika.

No i nie wiem czy w wersji 5os nie ma jakis plastikow pod podloga.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

możesz podesłać mi link do tematu z tego forum co i jak było przerabiane?

@ LOKU : .... znam ten warsztat :D zadzwon i zapytaj .... ( dwa zdjecia X5 E70 - galeria zdjec )

= > http://panoramafirm.pl/dolno%C5%9Bl%C4%85skie,,wroc%C5%82aw,fabryczna,przedmiejska,2/amargaz_artur_krzyzanowski-afapxz_pra.html

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

@ignacd

... zadzwonic i zapytac musisz juz sam :D => tel. kom. 505 568 514

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

miałem nadzieję że będzie trochę większy ale dostałem odpowiedź :

" Zbiornik o który Pan pytał, a który został zamontowany w taki sposób by nie tracić nic z dostępnej przestrzeni bagażowej (fotka) ma nominalną pojemność 45l. czyli przy napełnieniu 80% daje to pojemność użytkową na poziomie 36-37 litrów i faktycznie, tak jak ktoś napisał Panu na forum, nie jest to oszałamiająca ilość paliwa dla samochodu z silnikiem o takich parametrach. "

Czyli z racji tego że dopiero przymierzam się do zakupu auta to jednak zdecyduję się na wersję 5 osobową + butla w koło i tutaj moje pytanie o max pojemność jaką można tam opchnąć bo na Alledrogo widziałem E70 z butlą 100 l w kole? fotek co prawda nie ma ale ciekawe jak tam upchnęli

Opublikowano

Czyli tankowanie co 150-180 km. No to powodzenia...

u mnie jest butla 84l. Na maxa tankuje 77 litrow.

Jakby ktos wrzucil na forum zdjecia to moge mu przeslac mailem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czyli tankowanie co 150-180 km. No to powodzenia...

u mnie jest butla 84l. Na maxa tankuje 77 litrow.

Jakby ktos wrzucil na forum zdjecia to moge mu przeslac mailem.

możesz mi podesłać na [email protected] fotki, chce upchnąć jak największą butlę i powoli zbieram materiał :) na Allegro widziałem że ktoś miał "niby " 100l butlę ale nie chciał fotek wysłać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
miałem nadzieję że będzie trochę większy ale dostałem odpowiedź :

" Zbiornik o który Pan pytał, a który został zamontowany w taki sposób by nie tracić nic z dostępnej przestrzeni bagażowej (fotka) ma nominalną pojemność 45l. czyli przy napełnieniu 80% daje to pojemność użytkową na poziomie 36-37 litrów i faktycznie, tak jak ktoś napisał Panu na forum, nie jest to oszałamiająca ilość paliwa dla samochodu z silnikiem o takich parametrach. "

Czyli z racji tego że dopiero przymierzam się do zakupu auta to jednak zdecyduję się na wersję 5 osobową + butla w koło i tutaj moje pytanie o max pojemność jaką można tam opchnąć bo na Alledrogo widziałem E70 z butlą 100 l w kole? fotek co prawda nie ma ale ciekawe jak tam upchnęli

Nie wiem czy taki wariant wystepowal w e70, mam to u siebie. Wysuwana podloga. Wtedy butla wchodzi wieksza. W swojej e53 mam 95l, w kolo...Nawet taka duza butla jest czasami za mala:)

Opublikowano
Ja Ci wyslalem tylko tyle ze nawet nie odpisales ze otrzymales ani zwyklego thx...

Wielkie dzięki za fotki, dostałem i na pewno się przydadzą, po prostu nie miałem chwili żeby wejść na forum bo szykuje mi się wyjazd i trzeba trochę nadgodzin porobić :)

jeszcze raz dzieki.