Skocz do zawartości

Jak zbiera sie wasza becia - 325tds??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam… chciałbym się dowiedziec jak zbiera się wasza becia np. z pod świateł. Konkretnie chodzi mi o BMW 2,5tds bo sam taka jeżdżę. Mam wrażenie ze coś z moim samochodem jest nie tak :? ,wydaje mi się że jest troche mułowaty. Gdy ruszam z pod świateł i chce się szybko rozpędzić odnosze wrażenie że jak wciskam gaz to rosna tylko obroty a prędkość bardzo wolno rosnie. Nie oczekuje cudów ale samochod ze 150 KM powinien być bardziej dynamiczny. Czy to może być wina jakiejś usterki??? Dodam jeszcze że na 4-5 biegu już ładnie ciagnie i ma dobre przyspieszenie ale od 1-3 jest trochę wolno i jakoś tak dziwnie :|
Opublikowano

Witam, mam identyczny model i moje koniki są :cool2: , najlepiej je poczułem podczas holowania kolegi autka ( nissan 2 tony ) - szło jak po maśle :dance:. Co do wyścigów to się nie wypowiadam - bo to jednak disel - może gdyby był nowy :8). Już nie jeden się przejechał na pałowaniu TDS'A - to może być bardzo kosztowne :nienie: . Swego czasu po zimie byłem na regulacji silnika w serwisie BOSCH'a (Bosch Disel Serwis) , po tym zabiegu samochód nie dopoznania - POLECAM :cool2: :cool2:.

Ale zgadzam się z przedmówcą - twoje objawy wyglądają typowo na sprzęgło, od tego bym zaczął.

PS. Czy u ciebie też są tak krótkie przełożenia biegów, ledwo 60 km/h a już trzeba 4 szykować .

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano
To chyba standart w TDS'ach, znajomy ma 525 i ledwo ruszy na 1 biegu już drugi załącza bo silnik wyje to samo na 2 biegu.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
z tego co piszecie wnioskuje ze z moim autkiem wszystko jest ok :D wlasnie najbardziej zastanawialy mnie te krotkie przelozenia i tym sie martwilem :) sprzeglo jest ok nic sie nie slizga, poprostu musze zaczac szybciej przebierac biegami :roll2:
Opublikowano
Witam, mam identyczny model i moje koniki są :cool2: , najlepiej je poczułem podczas holowania kolegi autka ( nissan 2 tony ) - szło jak po maśle :dance:. Co do wyścigów to się nie wypowiadam - bo to jednak disel - może gdyby był nowy :8). Już nie jeden się przejechał na pałowaniu TDS'A - to może być bardzo kosztowne :nienie: . Swego czasu po zimie byłem na regulacji silnika w serwisie BOSCH'a (Bosch Disel Serwis) , po tym zabiegu samochód nie dopoznania - POLECAM :cool2: :cool2:.

Ale zgadzam się z przedmówcą - twoje objawy wyglądają typowo na sprzęgło, od tego bym zaczął.

PS. Czy u ciebie też są tak krótkie przełożenia biegów, ledwo 60 km/h a już trzeba 4 szykować .

ile placiles za taka przyjemnosc regulacji silnika??

Opublikowano
ile placiles za taka przyjemnosc regulacji silnika??

Wraz z kontrolą wszystkich świec wyszło 250 zł :mad2:, po raz pierwszy widziałem jak ktoś wyjmuje świece bez demontarzu kolektora :cool2:. Niektórzy potrafią pobrać 130 zł za samo zdjęcie kolektora :duh: .

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano
dieslem jezdzi sie inaczej niz benzyniakiem, panowie nie przeciągajcie na biegach bo to nie benzyna :nienie:

... wczesniej mialem golfa 3 na benzynie a tam biegi byly dlugie i moza bylo przeciagac :D