Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poszukuję felg na letnie opony do mojej F10 i natknąłem się na informację iż oprócz felg muszę kupić czujniki.

Mam letnie opony RunFlat. Samochód wyposażony jest w czujnik ciśnienia.

Trochę mnie to zdziwiło bo poprzednio do E60 kupowałem felgi na opony zimowe RunFlat, samochód też był wyposażony w czujniki ciśnienia ale nie kojarzę że trzeba było kupować dodatkowo czujniki ciśnienia.

Felgi w E60 to MAK Iguan.

Opublikowano

Trochę mnie to zdziwiło bo poprzednio do E60 kupowałem felgi na opony zimowe RunFlat, samochód też był wyposażony w czujniki ciśnienia ale nie kojarzę że trzeba było kupować dodatkowo czujniki ciśnienia.

Felgi w E60 to MAK Iguan.

Europejskie E60 nie mialo czujnikow cisnienia, zmiany w srednicy kola odczytywane z predkosci obrotowej kol (z czujnika ABS), byly interpretowane jako zmiana cisnienia. W F10 sa juz normalne czujniki cisnienia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam ori felgi 18" i aktualnie na nich opony RSC zimowe. Chcę wymienić opony na letnie również RSC i pytanie jest takie, czy czujniki trzeba wymieniać przy wymianie opon czy mogą zostać "stare"?

Pozdrawiam