Skocz do zawartości

[e46] 316i N42B18 - po wymianie uszczelki głowicy nie pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam tak jak w temacie mam problem z paleniem auta po wymianie uszczelki pod głowicą. Problem polega na tym że nie nie dostaje prądu na cewki i świeci się kontrolka EML po włączeniu zapłonu a auto normalnie kreci, podczas wymiany padł akumulator więc może komputer złapał błąd ? Dodam jeszcze że niedawno był on właśnie wymieniany (koszt 900zł) bo były podobne objawy do tych co są teraz może ktoś ma pomysł? mam kabel i impe ale jeszcze nie skanowałem tego nieszczęśnika ;/
Opublikowano
No to skanuj. ..

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
Immobiliser trzyma go chyba wiec czeka mnie wizyta u elektryka.. Mam inne pytanie żeby już nie zakładać nowego tematu, potrzebuje schematu ustawienia krzywek walków rozrządu gdy 1 tłok jest w górnej pozycji bo nie jestem pewny czy dobrze założyłem ssacy