Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam jako ze jest to dość znany/znane problemy z INPA postanowiłęm tutaj wkleić aby więcej ludzi się natknęło na ten post o ile ktoś pomoże może byćbardzo przydatny ludziom któzy zaczynają swoją przygode z INPA

A więc pierwszy mój problem polegał na tym, że podczas uruchamiania inpy wyskakiwał błąd Api32.dll Postanowiłem za radą forum w wyszukiwarce windowsa znależć ten brakujący plik i wsadzić go do folderu ...inpa/BIN. Zadziałało inpa się teraz uruchamia natomiast powstają dwa kolejne problemy na które odpowiedzi ja nie znalazłem.

ApiInit: Error #135 HOST COMMUNICATION ERROR

API initialization error

No API call possible!

Jak klikne ok pojawia się drugi, tym razem EDIBAS-Error

ApiJob: API initialization error

No Api calls possible!

Continue scripting processing?

Jak klikna tak to dalej wyswietla sie ten sam blad a jak klikne nie to przechodzi dalej ale swieci sie na żółto STOPPED

Wersja inpy: 5.0.2 spolszczona Podejrzewam, że może to w tym jest problem gdyż coś na angielskim forum wyczytałem, że nie czyta M47N2 inpa 5.0.2 ale nie jestem pewien

Interfejs USB po wejściu w menadzer urządzeń pokazuje port COM2, sterowniki instalowałęm z płyty i podążałem za instrukcją od viakena razem z podmianami środowisk

Edytowane przez kubaj123
Opublikowano
Po części rozwązałem problem (chyba) zmienne środowiskowe żle zrobiłęm i teraz błędów mi nie wywale ale w inpie się nic nie pokazuje, jest totalnei biało...