Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem nie dawno e90 2009 rok i mam problem z przednim zawieszeniem , od początku tucze a dokładnie efekt jest taki jakby był luz na amortyzatorach ponieważ nierównościach efekt jest taki jakby amortyzatory już nie tłumiły. Wahacze sprawdzone- OK stabilizatory nowe, gumy łącznika stabilizatorów nowe i dalej to samo. Jedynie co pozostało to amortyzatory które na przeglądzie pokazuje że 80 % jeszcze mają i nie wiem. Macie jakie pomysł co to może być? amortyzatory czy może jakies gumy na amortyzatorach ?

Opublikowano
kolego sprwadz maglownice, u mnie bylo tak ze bylem pewien na 100% ze mam zuzyte poduszki amortyzatorow czy jak sie to tam nazywa :D jednak po bardzo energigcznym ruchu kierownica okazalo sie ze mam luz wlasnie na maglownicy. Sprwadz moze pomoze :)
Opublikowano
kolego sprwadz maglownice, u mnie bylo tak ze bylem pewien na 100% ze mam zuzyte poduszki amortyzatorow czy jak sie to tam nazywa :D jednak po bardzo energigcznym ruchu kierownica okazalo sie ze mam luz wlasnie na maglownicy. Sprwadz moze pomoze :)

A jak dokładnie sprawdzić i jaki mniejwiecej powinien być odgłos uszkodzonej maglownicy ?

Opublikowano
Najlepiej wjechac na kanal sciagnac gumowa oslone i miec kogos do pomocy kiedy ty energicznie ruszasz kierownica on trzyma reke na odslonietym elemencie magla i zpewnoscia wyczuje luz, nawet ten najmniejszy :)