Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym właścicielem bmw e90 od 2tyg. jak narazie wszystko ok oprócz zegaraów! ;/

Wsiadam odpalam auto wsztstko jest ok, zegary wszystko elegancko monitorują ale po przejechaniu okolo 10km(jak sie nagrzeje auto albo zegary) zaczynają co jakis czas sie resetować tzn. wskazówki na 0 kontrolki gasną i zauważylem ze wtedy cale podświetlanie w aucie gasnie tzn guziki w radiu i climatorniku, lampki ambiente. to trwa jakieś pół sekundy poczym znowy wszystko wraca do normy.... a i zauważyłem ze jak stanie sie to z 2 albo 3 raz pod żąd w krotkich od stępach czasu to gubi orientacje ile ma paliwa. poczym w czasie jazdy powoli zwrasta.

PROSZE O POMOC nie mam pomysłu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda jak jakis problem z zasilaniem, zacznij od podłączenia do kompa, i sprawdź napięcie lądowania aku, i czy klemy na aku sa dokręcone i nie skorodowane.
Opublikowano

zrobilem test komuterowy i w zegarach byl blad

"napiecie >18v" jakos tak.

a na wyswietlaczu komputera pokazuje w momecie restu zegarow temperature +50c i godzine 12:00 a w miejscu przebiegu -----------/--

Klemy sprawdzone są ok.

Moze jest jakies newralgiczne miejsce w tym modelu gdzie moze zbierac sie wilgoc albo przewody gniją?

Gdzie znajduje się BSI czy Moduł komfortu czy cos takiego. cala elektronika jest za schowkiem ?

Opublikowano
Za wszystko co się dzieje we wnętrzu auta odpowiada CAS. Jest możliwość, ze jakaś ścieżka się przepaliła bądź zrobił się zimny lut. Sprawdź to :)