Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jeśli napisałem w złym dziale to proszę administracje o przeniesienie.

Mam pytanie ponieważ jestem na etapie montażu radia 2 din do mojej e39 i mam problem gdzie zamontować mikrofon do zestawu głośnomówiącego, radio ma wyjście na mikrofon, który już posiadam tylko nie wiem w którym sensownym miejscu go umieścić może ktoś już montował taki mikrofon i ma to fajnie rozwiązane. No i najlepiej tak żeby całego auta nie rozbierać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zazwyczaj ori mikrofon jest w taj małej krateczce:

20100422782.jpg

Lub jak nie masz szyberka ani pilota bramy to krateczka jest taka:

http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/HXgAAOxy9nhSIdb9/$%28KGrHqZHJFMFIDU%28O!8FBSIdb8zc5w~~60_35.JPG

Mikrofon ori możesz wyjąć i wsadzić tam swój własny, będzie estetycznie i jak w oryginale.

W zasadzie jedynie zdjąć musisz osłonę słupka, resztę kabelek przepchasz bez większych problemów.

Opublikowano

Dzięki panowie tylko jest mały problem bo w mojej e39 niema mikrofonu w dachu mam tylko lampki i 3 guziki.

Jeszcze jedno pytanie z innej beczki, czy ktoś z was podłączał modem do nie oryginalnego radia by sterować z kierownicy?

Kupiłem taki na allegro ale niestety nie wiem gdzie się wpiąć kablami.

Dzisiaj całe popołudnie spędziłem żeby wyciągnąć oryginalna ramkę radia z klapką a i tak się nie udało wyrozkręcałem wszystko wokoło, zgodnie z instrukcją jaką znalazłem na forum ale ramka tylko się rusza. Chyba zadelikatny jestem ale nie chcę niczego połamać jutro zacznę od nowa.