Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukałem na forum, ale nie mogłem znaleźć. Mam problem z tankowaniem. Zawsze wlewałem pół baku, ale ostatnio zdecydowałem się wlać do pełna, oczywiście nie pod korek tylko do pierwszego odbicia pistoletu. Zadowolony odkładam pistolet, a koleś na stacji wydziera się, że paliwo mi leci pod samochodem. Zrobiła się dosyć spora kałuża, więc przepchałem samochód trochę dalej i poczekałem chwilę, aż paliwo przestanie się wylewać, tak się stało. Gdzie szukać problemu?
Opublikowano

Wyjmij kanapę i zobacz czy masz przy kompie uszczelki gumowe szwagier tak miał w 5-ce zalał do pełna i kałuża była winna była uszczelka pod nakretką pompy bo ktoś zmieniał pompę i nie włożył jej

U mnie miałem pęknięty dekiel plywaka i też ciekło

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
Kanapa wyjęta, pod spodem 2 okrągłe otworzy. Więc odkręciłem śrubki i w środku były tylko gumowe węże i inne rurki. Wszystko wyglądało dobrze. Nie znalazłem żadnych gumowych uszczelek.
Opublikowano
No jak nie ? masz tam takie nakrętki jak od beczki po ogórkach odkręć je i w środku jest gumowa uszczelka z małym kołnierzem . A czy jak odkręciłeś tą maskownice pod kanapą to zbiornik jest w miejscu tej nakrętki suchy czy nie ma tam śladu wyciekającego paliwa :?: pod kanapą masz dwa takie punkty do sprawdzenia :D
Opublikowano
A no to były te nakrętki jak od beczki. Ale nie ruszałem tego. Do okoła jest sucho i nie śmierdzi paliwem. Odkręce i dam znać jak to tam wygląda i czy jest uszczelka.
Opublikowano
A no to były te nakrętki jak od beczki. Ale nie ruszałem tego. Do okoła jest sucho i nie śmierdzi paliwem. Odkręce i dam znać jak to tam wygląda i czy jest uszczelka.

To jeżeli wokół tych nakrętek jest sucho i nie ma śladu zacieków to narazie nic nie odkręcaj , sprawdz jeszcze raz ponieważ benzyna paruje z otwartymi maskownicami przeleć po zakrętach, nierównościach zrób tak żeby paliwo w zbiorniku trochę polatało ewentualnie zalej do pełna i obserwuj te nakrętki jeżeli będzie sucho to nie odkręcaj ich .

Może jeszcze lecieć na łączniku baku z wlewem innych możliwości nie ma jeżeli zbiornik jest cały