Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam bme e30 320 touring, Tylne kola rozjezdrzaja sie na boki i dra opony od wewnetrznej strony.Co mozna na to poradzic?
Opublikowano

Dzieki, ale wedlug mnie to sprezyny nie maja nic do tego.

Wiem ze w e30 to normalka ale w moim przypadku to jest juz powazna sprawa:bieznik od zewnetrznej strony prawie nowy a od wewnetrznej juz druty wystaja!!!

Opublikowano

Auto prowadzi sie dobrze.Problem w tym ze w tylnym zawieszeniu wszystkich e30 nie da sie ustawic geometri koł ani kota koł.

POZDRAWIAM!!!

Opublikowano
w e 30 to normalka a co mozna poradzic ?? wsadzic wyzsze sprezyny

witam

Również podzielam zdanie, że należy wymienić sprężyny (jeśli nie wyższe to napewno nowe).

Obejrzyj dobrze zawieszenie a też uznasz że spręzyny maja na to wpływ :cool2:

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano

Witam!Moze i to sprezyny ale jak pomysle ze np. obnizam autko i zakladam jeszcze nizsze sprezyny to kola wtedy juz wogule powinny sie rozjechac na boki.

Ludzie obnizaja e30 i jakos kola maja prosto.

W e30 wachacze sa tak zamocowane do belki ze uwazam ze sprezyny nie maja nic do tego poniewaz wachacze ruszaja sie tylko góra-dół w osi samochodu.

Ale dla pewnosci sprawdze opcje z tymi sprezynami.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano

Witam :)

a wiec tutaj pozostaja tylko dwie opcje przynajmniej wedlug mnie :)

albo zbyt zmeczone sprezynki tak jak to juz koledzy wspominali czyli nadmierny negatyw :norty:

lub wlasnie wystukane gumy na laczeniu wachacza do belki i wtedy tez masz efekt przesuwania/ wyginania nadmiernego wachacza i tez sciaga wtedy opony od wewnetrznej strony

pozdro

Opublikowano
to nie ma innej opcji jak wsadzic mechanika do kanalu i ruszac przod tyl autem a mechanik niech patrzy od dolu co sie dzieje i co pracuje...