Skocz do zawartości

E46 brak reakcji rozrusznika po nagrzaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z wozidełkiem....E46 2.0D 150PS 2002r

Gdy silnik się nagrzeje nie można go odpalić, po przekręceniu kluczyka słychać tylko "klik" przekaźnika i zero reakcji, rozrusznik nie kręci.

Trochę ostygnie i odpala bez problemu.

Pytam bo zanim podstawię mechanikowi chciał bym coś więcej wiedzieć co się popsuło, żeby nie narobić niepotrzebnych kosztów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozrusznik do naprawy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Takie pytanie...co ma wspólnego rozrusznik z ciepłym lub zimnym silnikiem ?

Jeżeli to by był rozrusznik nie było by różnicy czy odpalana na ciepłym czy na zimnym silniku.

I musiało by się zdarzyć że nie odpalił by z rana...a jednak jest to tylko jak silnik jest rozgrzany di optymalnej temperatury.

Opublikowano
Odpowiedziałbym Ci, ale nie wiem, w którym temacie to zrobić, bo piszesz w dwóch o tym samym. Ogarnij się.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega dobrze radzi :wink: zamiast e46 w tytule powinno być 320d i możemy gadać :P

Jak nie wierzysz :wink: to puknij w rozrusznik jak nie możesz odpalić i wtedy uwierzysz :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Sorry...jeden temat podtrzymuje a swój napisałem wcześniej :) więc troche zamieszania.

Zostaje przy swoim wątku....więc jeszcze raz proszę o wytłumaczenie, co ma wspólnego nagrzanie silnika do brak reakcji rozrusznika ?

Bo czytając tematy o awariach rozrusznika (w tych modelach zawieszają się szczotki) nikt nie pisał że ma problemy tylko na rozgrzanym silniku.

Gdy jest zimny nawet po kilku dniach postoju pali do strzału.

I następne pytanie, gdzie jest ten rozrusznik , w którym miejscu bo ten silnik jest dokładnie obudowany z góry i z dołu.

Opublikowano
a co sie dzieje jak metal się nagrzeje :?: fizyka w szkole była :norty:

Wy tutaj tak zawsze się dogadujecie ?....może by napisać prościej że coś tam itd.

Piszę z pytaniem bo nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem żeby rozrusznik był uzależniony od temperatury silnika. Albo te modele tak już mają ?

Samochód jest syna ja nie lubię samochodów produkowanych w Niemczech, nie można na nich do końca polegać. Bo trochę za dużo "typowych usterek" jak na BMW ?

Ale nie zmienia to faktu że coś jest nie tak a krajowi mechanicy nauczyli się brać dużo kasy za błahostki i po prostu chcemy wiedzieć co z czym.

Zwracam się do posiadaczy tych modeli a z racji że to nie młode roczniki na pewno ktoś miał do czynienia z podobnym problemem.

Z góry dziękuję za zwykłą, prostą odpowiedz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego już dostałeś odpowiedź, rozrusznik zawiesza się, jedź do zwykłego elektromechanika i zregeneruje go za rozsądne pieniądze.

Tak, jest to zależne od temperatury, nic w tym dziwnego i nie tylko bmw tak ma :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL