Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Samochód mi słabo odpalał - za 3-4 obrotem wału po nocy jak był zimny i temperatura była niska, plus po 1h słuchania muzyki była kontrolka aku.

Wiele nie myśląc kupiłem nowy akumulator 85ah 800a Varta.

Niestety po wymianie aku odpala identycznie, nic sie nie zmieniło, ani lepiej ani gorzej, po prostu tak samo!

Swiece zmienialem w wakacje na Beru, miałem 2 spalone. Teraz mam 0 błędów. Aa i przekaznik swiec tez byl zmieniany.

Wiec aktualnie swiece grzeja, ale samochod slabo pali z nowym aku, pytanie dlaczego?

Dodatkowo do pytania dolacze, ze mam problem z zapachem spalin w srodku, wiecie moze w ktorym miejscu w e90 wydech choruje? Szukam, zmienialem opaski zaciskowe i nic to nie daje..

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano

Co do zapachu spalin to mozesz miec pekniety kolektor wydechowy albo uszkodzony lacznik elastyczny wydechu.

Bylo kilka przypadkow na forum.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Elastozlacze czyste jest, sprawdzane.

Kolektory pekaly w tych silnikach?

Opublikowano
A tak sie glupio spytam ... kiedy filtr palwia byl wymieniany ? i czy wogole?

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Paliwa zmieniany w czerwcu, 10k temu