Skocz do zawartości

Wymiana uszczelek i ustawienie rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Zaczołem ostatnio bawić się w mechanika . Moja pierwsza przygoda nigdy wcześniej nie robiłem grubych rzeczy przy samochodach więc będę potrzebował pomocy otóż odkręciłem listwy wtryskowe korektory osłony silnika wykręciłem świece oraz pokrywy głowic korektory wydechowe pompę oleju i całą miskę wydarłem boje się odkręcić głowice gdyż słyszałem że trzeba ustawiać rozrząd czy ktoś może mi krokpo kroku jak niemowlęciu opisać co jeszcze mam rozkręcić aby ściągnąć głowice oraz jak potem ustawić ten rozrząd dodał że po od kręceniu pompy olej łańcuszek rozrządu się poluzował
Opublikowano
Kolego! W pierwszej kolejności przeczytaj regulamin forum. Następnie zmień tytuł wątku. Byłoby również miło, jakbyś poinformował jaki masz silnik, bo to trochę zmienia postać rzeczy czy masz R, V mniejsze czy większe, czy też ropniaka...
Opublikowano

KOREKTORY jak odkręciłeś to już dobrze jest :cool2:

Słyszałeś, że trzeba ustawiać rozrząd? A to nie widzisz gołym okiem co się stanie, gdy zdejmiesz głowicę? ;)

Żeby brać się za takie rzeczy, trzeba przede wszystkim trochę pomyśleć, przewidzieć. A po tym co tu napisałeś powiem Ci tak:

POWODZENIA!

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534