Skocz do zawartości

Porada dotycząca wymiany alternatora / regulatora 530i 231ps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Dziś miałem mały problem z moim autem. Mianowicie odpaliłem je rano i odpalił ale tak jakby ciężko... pokręciłem się trochę przy aucie wchodzę żeby odjechać a tam na wyświetlaczu ABS fault. Wyłączyłem więc silnik i chciałem go odpalić ponownie ale już nie dało rady, ksenony migają, wszystko gaśnie no i masa błędów transmision fault, abs fault itd. Wiem od poprzedniego właściciela że alternator jest do wymiany bo ma ładowanie ponoć na poziomie 13,6 - 13,8. Znalazłem na forum że problemem może być również regulator. I stąd moje pierwsze pytanie czy alternator i regulator to jeden zespół w obudowie czy regulator jest poza alternatorem? no i kolejne pytanie czy wymiana alternatora jest prosta czy coś mnie zaskoczy po drodze? z tego co patrzyłem to miejsca jest nawet nawet ale nie jestem pewien czy nie będzie trzeba ściągać zderzaka... wymieniał może ktoś z was sam alternator?

Edytowane przez mario13021
Opublikowano

Zmień temat bo zostanie zamknięty.

Regulator to wymienna cześć alternatora i da się ją wymienić na aucie. W Twoim przypadku jednak obstawiam alternator, awaria regulatora zazwyczaj objawia się skokami napięcia nawet do 20V.

Opublikowano
Regulator napięcia alternatora na 100 procent do wymiany,jest to wymienna częścią,wypinasz stary i wpinasz nowy,nawet alternatora nie musisz demontować.

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

Opublikowano
Mysle nad wymiana calego alternatora na regenerowany. Regenerowany alternator powinien chyba byc wyposazony w sprawny regulator prawda? Jako komplet?