Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno kupiłem swoje e36 316i m43, problem jest następujący: po częstym używaniu sprzęgła przestaje działać tj. nie mogę wrzucić biegu lub gdy trzymam sprzęglo np na 1 biegu to samochód zaczyna jechać jakby w ogóle nie działało.

Po 1-2 min problem znika. Czy ktoś miał podobne objawy?

Pozdrawiam, z góry dziękuje za info :)

Opublikowano
Widocznie ktoś ci sprzedał 20 letniego odpicowanego rzęcha. Obawiam się że to dopiero początek kosztownych problemów. Radzę albo przygotować sporą sumę pieniędzy na naprawy, lub sprzedać jakiemuś napalonemu na BMW kupcowi (szczególnie małolaty)
Opublikowano
Sprawdź poziom płynu hamulcowe i spróbuj odpowietrzyć wysprzęglik .

Tak, tez mialem problem z wysprzeglikiem. Bmka sama jechala gdy trzymalem sprzeglo. Pomoglo odpowietrzenie i dolanie plynu hamulcowego

Opublikowano
Przerabiałem podobny przypadek miesiąc temu z tym że wysprzęglik i reszta była ok po zdemontowaniu skrzyni okazało się że zerwał się czpień w obudowie skrzyni taki plastikowy który trzyma łapę popychającą docisk dorobiłem nowy z mosiądzu na tokarce nabiłem w miejsce plastykowego i jest gitara :cool2: