Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie.. auto stało około 7mc... jedynie przepalane..układ klimatyzacji rozszczelniony... założona nowa chłodnica klimy Nissens+uszczelki nowe

lecz doszły mie słuchy,że przed nabiciem lepiej wymienić osuszacz klimatyzacji bo obecny już do niczego nie będzie się nadawał.Informacje w internecie są takie,że nawet nowy osuszacz otwarty na 20 minut nadaje się do śmieci...

Kwestia taka...jadę w przyszłym tygodniu nabić klimę 750gr+olej do sprężarki uzupełnić+odgrzybianie=170zł tyle zaśpiewali

Kwestia taka... co zrobić z Osuszaczem? nie chodzi już o te 20zł co wezmą więcej za demontaż lampy itp by się do niego dostać...chodzi o to,że niektóre zaczepy np od listwy reflektora itp mam takie,że ja wiem jak to śćiągać..by nie urwać... i pytanie brzmi...

czy mogę np pojechać tam do danego warsztatu..stanąć gdzieś na poboczu blisko warsztatu...zdemontować szybko lampę i wymienić osuszacz... i podjechać i zostawić im auto?? bo koleś gada,żebym jak chce sam to zamontował to i przyjechał w tym samym dniu... a z drugiej strony pasowało by zrobić pierw próżnie... a potem osuszacz...bo tak to założę a on już będzie chłonął wilgoć ta co jest w układzie...a auto i tak trzeba zostawić... bo koleś po południu robi to tzn ...w pon zostawiam po południu..we wtorek rano odbieram(ale full pakiet odgrzybianie itp)

Opublikowano
Stachu, po co ci ta klima powiedz. Zima za pasem, lepiej zatankuj pol zbiornika... klime zrobisz albo nie zrobisz, pomysl, nawet jak teraz zrobisz to i tak i tak pewnie na pierwszym lepszym sniegu i lodzie skasujesz tego trupa... a tak przynajmniej ropy nalejesz, przed sniegami nacieszysz sie jazda...

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.