Skocz do zawartości

320i Trzeszczenie przy ruszaniu tył . NAGRANIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Od początku zakupu e46 przy ruszaniu/cofaniu z tyłu spod auta dochodzą głośne odgłosy trzeszczenia (ala stara kanapa). Auto w przeszłości miało akcje serwisową wzmacniania mocowań tylnej belki, mimo tego udałem się z nią do blacharza który wyciął częśc poszycia bagażnika i dospawał kolejne wzmocnienia- ten element jest ok) w tym samym czasie została wymieniona tuleja nr 9 na belce i pół osie , oraz sprawdzony dyfer. Trzeszczenie nie ustąpiło. Czytałem, że kolejnym miejscem w którym spawy mogą puszczać jest łączenie podłogi bagażnika z nadkolem i podłogą, ale nie mogę tam nic zlokalizować..

pozdrawiam

Edytowane przez milosz_o
Opublikowano
hmm mi trzeszczalo ale to wlasnie byly te sanki wyrwane , zaspawane i cisza. Moze sprezyna na amorku? jak bujasz autem to cos slychac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź czy to nie ręczny (szczęki), ktoś miał taki przypadek. Podnieś tył i zakręć kołami.

Dopisz do tytułu 320i/d, zależy co masz, bo temat zostanie zamknięty.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam.

Nagrałem dźwięk trzeszczenia przy ruszaniu na zaciągniętym hamulcu ręcznym. Połączony jest on z piskiem ale wyraźnie słychać trzask jako pierwszy. Trzask słychać tylko przy pierwszej próbie ruszania do przodu, pojawia się ponownie dopiero po zmianie kierunku ruszania.

Opublikowano

Witam.

Piszczenie jest niesłyszalne w kabinie, jedynie trzask słychać i to dosyć głośno. Przy zmianie biegów cisza.

To nie ręczny niestety.

Opublikowano
no mi podobnie piszczalo jak te sanki mialem wyrwane. U mnie byly juz tak wyrwane ze skrzypialo na kazdym biegu jak stara wersalka :D
Opublikowano
Sanki są ok, żadne z mocowań nie jest wyrwane. Piszczy inny element ale to nie jest problemem, chciałbym rozwiązać problem trzeszczenia, tym się martwię najbardziej.
  • 2 tygodnie później...