Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

link do auta, którego szczerze nie polecam: http://allegro.pl/show_item.php?item=4736252978 Auto wg sprzedającego handlarza bezwypadkowe a w USA wyglądało tak: http://passioncars.pl/WBAWC33539P470308 . Podesłałem do kolesia link a on takiego maila mi wysmarował :

"Witam

Auto kupiłem od pośrednika w stanie jakim jest na zdjęciach. Nie

naprawiam samochodów.

Teraz przynajmniej pan wie, ze nie klamalem - maska malowana, a błotnik

prawdopodobnie wymieniony na nowy, dlatego nie pokazuje, ze jest malowany.

Auto miało jak pan widzi na zdjęciach jakaś szkodę, a nie wypadek.

Poduszki i podłużnice są nieuszkodzone. Więcej nie pomogę, bo kupiłem

auto w całości...

Pozdrawiam "

Może ja coś źle widzę i faktycznie podłużnice i poduszki są całe ??? No niby monitor mam 27" ale może coś źle widzę bo u mnie z tych zdjęć wynika, że podłużnice krzywe, jaśki wywalone...No ręce opadają. Można na allegro zgłosić to jako oszustwo ??

Vin auta: WBAWC33539P470308

Kolega Loona też wrzucił auta tego pokrętła w innym dziale...

Krzysztof
Opublikowano

He he podluznice dobre :duh: wyjebbbane sa i tyle silnik do wyciagnięcia .

Niestety w tym kraju kazdy moze sorzedawacauta i o niczym nic nie wie i ma to w dupie a jezeli by musiał mieć jakas koncesje na sprzedaż to juz tak różowo by nie było bo odpowiadal l by za to co sprzedaje :duh:

Ja osobiscie nigdy auta zzzza oceanu bym nie kupil.

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAWC33539P470308

Kod typu WC33

Typ 328XI ML (USA)

Typoszereg E E92 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik N52K

Pojemność skokowa 3.00

Moc 172

Napęd ALLR

Skrzynia biegów AUT

Kolor SCHWARZ 2 (668)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2009-08-24

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S203A ALLRADSYSTEM Napęd na cztery koła

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S248A LENKRADHEIZUNG Podgrzewanie kierownicy

S2VBA REIFENDRUCKANZEIGE Wskaźn. ciśnienia pow. w oponach

S319A INTEGRIERTE UNIVERSAL-FERNBEDIENUNG Zintegrowana pilot uniwersalny

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S464A SKISACK Worek na narty

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4ABA EDELHOLZAUSFUEHRUNG NUSSBAUM WURZEL Wer. dr. szlach. korzeń drzewa orzech.

S4NAA INNENSPIEGEL MIT DIGITALEM KOMPASS Lusterko wewnętrzne z kompasem cyfrowym

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S570A STAERKERE STROMVERSORGUNG Silniejsze zasilanie prądem

S639A KOMPLETTVORB. HANDY USA/CDN Instalacja tel. kom. kompl. USA/CDN

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S693A SATELLITENTUNER VORBEREITUNG Instalacja radia satelitarnego BMW

S697A AREA-CODE 1 Area-Code 1 do DVD

S6FLA USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE Złącze USB-/Audio

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S925A VERSANDSCHUTZPAKET Dummy-SALAPA

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S645A RADIO-STEUERUNG US Radio v

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional

S823A HEISSLAND-AUSFUEHRUNG Wersja dla ciepłych krajów

S845A AKUSTISCHE GURTWARNUNG Akustyczne ostrzeżenie o pasach

S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dummy-SALAPA

S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski

S876A FUNKFREQUENZ 315 MHZ Częstotliwość radiowa 315 MHz

Opublikowano

No jakby mi blacharz powiedział, żeby mu wyjąć silnik do takiej naprawy - to zabiłbym go śmiechem :duh:

Wg mnie uszkodzenia wcale nie są tragiczne - no ale "bezwypadkowy" to ten samochód na pewno nie jest.

Już widzę, jak handlarz nie wie co ma na placu :duh:

Opublikowano

Jasne, zawsze jest lepiej kupić europejczyka, tylko za oceanem mocno rozwalają auta, w Europie wszędzie mamy gumowe drzewa a czołówki prawie nigdy się nie zdarzają. Kupić, o np. takiego:

http://otomoto.pl/bmw-x6-3-0-xdrive-C34925811.html

Temu nawet picowanie by nie pomogło, więc jest w pełnej okazałości!

Jak ja lubię takie pieprzenie, przepraszam, generalizowanie!

Do sprzedania: - E60 535xi LCI USA 2008 MT

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=222639

Dla amatorów "rynkowych" cen E60 535i/xi taka mała przestroga:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=1983450#p1983450

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi akurat nie przeszkadza USA czy Europa byle nie był złom na kołach. Z USA nawet lepiej sprawdzić przeszłość bo jest praktycznie pełen dostęp czego nie ma w Europie...
Krzysztof
Opublikowano

No jakby mi blacharz powiedział, żeby mu wyjąć silnik do takiej naprawy - to zabiłbym go śmiechem :duh:

Wg mnie uszkodzenia wcale nie są tragiczne - no ale "bezwypadkowy" to ten samochód na pewno nie jest.

Już widzę, jak handlarz nie wie co ma na placu :duh:

To widze ty naprawisz jak ludzie z radomia :duh:

Żałuj ze nie widzisz aut z mniejszymi uszkodzeniami gdzie pół metra dalej masz złamana podluznice niestety ja znam temat 20 lat i cos wiem o uszkodzeniach no ale tanio to masz bez wyciągania silnika :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Niestety w tym kraju kazdy moze sorzedawacauta i o niczym nic nie wie i ma to w dupie a jezeli by musiał mieć jakas koncesje na sprzedaż to juz tak różowo by nie było bo odpowiadal l by za to co sprzedaje :duh:

Z tym wyjmowaniem silnika to trochę zagalopowałeś. U nas w kraju handlujący praktykują sposób średniego i dużego młotka, tudzież wspomagania się liną i autem na chodzie. Podłużnice jak najbardziej walnięte, ale jakiejś tragedii nie widać jak na polskie warunki :D

Bezwypadkowy może napisać, nic mu nie ma do zarzucenia biorąc pod uwagę nasze prawo. Zresztą czy ludzie myślą, że drogie auta z DE są bezwypadkowe bo tak napisali? Większość tych samochodów jest sprowadzana w stanie gorszym niż to, różnią się tylko tym, że nie ma zdjęć. Bardzo trafna wypowiedź kolegi KW_ .

Trzeba kupić polski salon od 1 właściciela, dać 100tyś i tyle. Handlarze muszą jakoś zarobić, kręcić nowych fur nie ma jak bo prawie wszystko serwisowane to trzeba przyprowadzać i składać. Chcąc kupić od nich auto trzeba liczyć się z tym, że jego przeszłość nie będzie klarowna. Z USA są chociaż zdjęcia. Co do zachodu to można iść do wróżki i może ona wywróży kilka fotek.

@edit Zenek

W ilu procent zderzeń z taką siłą podłużnica przy takim uderzeniu zegnie się "pół metra dalej" ? Coś mi się wydaje, że to mało możliwe by zgięła się na silniku o.O Kiedyś wolną chwilę wrzucę jakąś bryłę do symulacji, ale dużo dużo łatwiej pójdzie na samym początku niż dalej ;)

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
To widze ty naprawisz jak ludzie z radomia :duh:

Żałuj ze nie widzisz aut z mniejszymi uszkodzeniami gdzie pół metra dalej masz złamana podluznice niestety ja znam temat 20 lat i cos wiem o uszkodzeniach no ale tanio to masz bez wyciągania silnika :cool2:

Może Ty naprawiasz metodą sprzed 20 lat :mrgreen:

Jestem daleki od ocen ogromu uszkodzeń z tych kiepskich zdjęć. ale powiedz mi gdzie w tym przypadku podłużnica będzie złamana "pół metra dalej" ???

Jestem praktycznie pewien, że ta podłużnica nawet nie jest wymieniona - tylko wyprostowana.

W BMW akurat jest ten "luksus blacharski" że silniki są wzdłuż i do takiej roboty nie trzeba ich wyciągać :D

Opublikowano

Oglądałem ostatnio nowe A7 po naprawie. Przyjechali zeby im szpary kolega zrobił bo nie były równe po ogledzinach okazało sie ze auto miało leko uszkodzony Przod kiedy otwarli komorę i zaczęli sprawdC okazało sie ze podłużnica ma wygięcie musieli wyciągnąć silnik po wyciągnięciu silnika okazało sie ze druga tez jest złamana i naprawa kosztowała blacharsko 6000 zł .

Mowie co chcecie róbcie jak chcecie ja bym takiego auta dla siebie nie kupil i tyle tylko ze 70% takich jezdzi po naszych droga ch .

Co do niemiec to sie zgodzę ze sa takie same uszkodzenia tylko nie ma zdjec.

Opublikowano
Oglądałem ostatnio nowe A7 po naprawie. Przyjechali zeby im szpary kolega zrobił bo nie były równe po ogledzinach okazało sie ze auto miało leko uszkodzony Przod kiedy otwarli komorę i zaczęli sprawdC okazało sie ze podłużnica ma wygięcie musieli wyciągnąć silnik po wyciągnięciu silnika okazało sie ze druga tez jest złamana i naprawa kosztowała blacharsko 6000 zł .

Takich historii też znam wiele - ale mówimy o konkretnym przypadku. Tu z pewnością nikt silnika nie wyciągał, bo zwyczajnie nie było potrzeby

Opublikowano

Po zdjęciach to sobie możemy gdybać ,zeby było taniej nikt nie wyciąga .

Ja po zdjęciach jezeli miałbym kupować to wolałbym obstawić wyjmowanie silnika /koszty/ niz pózniej sie rozczarować.

Opublikowano
Przy aucie za takie pieniądze wyjęcie silnika to praktycznie żaden koszt.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy aucie za takie pieniądze wyjęcie silnika to praktycznie żaden koszt.

Tym bardziej że to tylko odkręcenie paru śrub na styku silnik/skrzynia ,przód rozebrał już jankes więc było tylko Go wysunąć :mrgreen: Ładny rozpierd...niec , qupa g... nie samochód :duh: