Skocz do zawartości

Zaryglowane drzwi :( - rozwiazanie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, przeszukalem forum ale takiego tematu nie udalo mi sie wygrzebac a mianowicie oprocz normalnego zamykania kluczykiem w mojej e34 po przekreceniu kluczyka w zamku troszke dalej nastepuje ryglowanie drzwi tak ze nie da sie ich otworzyc z wnetrza samochodu i wlasnie jedne z drzwi a mianowicie prawe tylne mi sie tak zaryglowaly i nie moge ich otworzyc ani z zewnatrz aniz z wewnatrz a zdjac tapicerki przy zamknietych drzwiach tez sie nie da :( Macie moze jakis pomysl jak dobrac sie do wnetrza tych drzwi wspomne jeszcze ze prad tam dochodzi bo przy otwieraniu widac ze rusza sie wsytajacy "kruciec" do otwierania z wnetrza. Probowalem tez wyciagnac go na sile z wnetrza auta ale rekami jest to nie mozliwe. Jesli macie jakies sugestie pomysly to bede bardzo wdzieczny :D Edytowane przez speed
Opublikowano

był już taki temat był ;) słabo szukałeś http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=10550&highlight=drzwi

ale ja mam ten sam problem co ty prawe tylne też pipsztak sie rusza a reszta nie zapewnia mcie ,zę da sie to otworzyć ale to już mój mechanik wie jak (drutem) i pierdoły piszą ,że tego sie nei da otworzyć. da si i koniec :)

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Wiem , na dniach będe u niego to popatrze jak on to robi co jakiś czas mi je uruchamia ;) prawe tylne też rocznik 89...
Opublikowano
do otwarcia potrzebny bedzie: kawałek twardego drutu(trochę dłuższy od drzwi, ok 2mm grubości, zagiety na końcu) i troche wolnego czasu. Otwierałem tak tylne lewe w E39. Otwórz przednie drzwi i popatrz na tylne od przodu samochodu. Musi tam być jakaś zaślepka albo przelotka gumowa od wiązki elektrycznej wchodącej do drzwi.Wyciągnij tą gumę i wsadź tam ten drut aż do samego zamka. poruszaj nim we wszystkie możliwe strony, Powodzenia
Opublikowano
Więc tak po 3 godzinach walki udało sie otworzyć. !!! trzeba było tapicerke odchylić , tym razem drutem nie poszło trzeba było wywalić centralny zamek .poczym ręką odblokować taki zawias w dzwiach. Przyczyna zablokowania dzwi to rygiel w siłowniku dostała sie woda i sie blokował w bmw siłownik jest bardzo dziwny.Ma dwa siliczki.Drug blokujer prace pierwszego wywaliłem jeden rygiel z tylnych dzwi i spokój .niestety trzeba pruć jak nie pójdzie drutem... ale bardzo tapicerka sie nei niszczy.
Opublikowano

mi ostatnio przy wymianie linki sie drzwi zablokowaly, ze ani od wewnatrz, ani od zewnatrz za klamke nie dalo sie otworzyc.

ale dzieki temu wiem, ze mozna sie dostac do srodka drzwi na tyle, zebyy cos tam pogrzebac

a wiec:

przygotowujecie od srodka zamkniete drzwi jak do normalnej rozbiorki tapicerki, wszystkie srubki trzeba wykrecic.

nastepnie (troche silowo) odchylamy raczke ta od zamykania przy jej gornym mocowaniu. ona wysunie sie z drzwi, a wtedy wysuwamy (pociagnieciem w strone przodu auta) ten plastik ktory jest z raczka do otwierania. kiedy delikatnie sie wysunie, odpinamy linke od klamki i wyciagamy caly plastik.

przez tak wykonany "otwor" mozna juz troche pogrzebac i otworzyc drzwi

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
bmw to nie honda nie ma opcji w 8 sekund:) jak to padł rygiel i zablokował sie central.Poprostu siedzi dębowo i koniec.chyba ,zę to jakieś delikatne zblokowanie ale to to powinno sie zrobicodchylając tapicerke.U mnie zblokował tak sie siłownik że nie drgnoł a przez to zamek jakosteż sie zblokował! i zdemontowane centralnego siłownika nic nie dało :) zależy od przypadku .Teoretycznie zdemontowanie centralnego siłownika powinno odryglować dzwi. Powodzenia!
Opublikowano
Podobna sytuacja! Coś tam mi sie porobiło z pilotem od centralnego, więc zamknąłem z kluczyka. Po jakimś czasie stwierdziłem,że tylne prawe drzwi umarły! Do tego stopnia,że ręką nie dało się nawet grzybka otworzyć! Posiedzieliśmy w dwie osoby chyba z 2 godziny i jakimś tam cude udało nam się zdjąć tapicerkę. Następnie odkręciliśmy siłownik, odkręca się od środka kluczem 6 i .... No właśnie co teraz? czy wymieniać cały siłownik, bo jakoś nie mam pomysłu jak go rozebrać?! Widziałem wyżej,że można... I co to za akca z tymi dwoma siłownikami? Macie pomysł jak to dalej rozwiązać? Mogła do siłownika dojść woda, bo tamta osłaniająca guma była na zgięciu trochę przerwana...
Opublikowano

Rozebrałem jakimś cudem siłownik. Okazało się,że jest przerwana ścieżka na płytce i ten drugi siłownik zablokował drzwi. Tylko pozostaje teraz pytanie, czy będzie pracował... Czy może kupic nowy i wymienić...

Ma ktoś taki? I czy ma znaczenie, który siłownik w których drzwiach?

Opublikowano

jak to jest wina druku na płytce to nie pękaj lutownica i popraw druk wstaw drucik na łączenie i powinno działać.po co wymieniać jak to da sie zrobić o ile to przerwa w płytce.

Pozdrawiam

Opublikowano
Na szczęście okazało się,że to tylko ta ścieżka! :D Polutowane, posklejane, tapicerka założona, działa jak szalone! :8)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, wreszcie sie zebralem za rozebranie tapicerki przy drzwiach zamknietych co wcale latwe nie bylo i troszke czasu mi zajelo by nie zniszczyc jej bardzo :roll: Jak juz dostalem sie do silownika znalazlem dwie sruby mocujace go do drzwi (sa schowane od wew drzwi, dwie malutkie sruby na klucz numer 6) po ich odkreceniu i wyjeciu silownika drzwi sie otwarly. Silownik na pierwszy rzut oka nie rozbieralny udalo mi sie rozebrac a w srodku znalazlem dwa siliczki elektryczne jeden do uruchamiania silownika a drugi do uruchamiania rygla i ten wlasnie drugi byl zatarty - drzwi byly w pozycji "zaryglowane". Silnik od ryglowania zostal wyeksmitowany poza samochod a reszta nasmarowana i poskladana a teraz dziala wysmienicie. :D Wszystkim osobom ktore w takiej sytlacji grzebia drutem w drzwiach zycze powodzenia :mrgreen: Najtrudnijsze jest zdjecie tapicerki jesli to Wam sie uda to juz jestescie w domu potem tylko znalezc sruby mocujace silownik i go wykrecic a po jego wykreceniu mozna juz drzwi otwierac i zamykac recznie :8)

To tyle z moich doswiadczen z silownikiem do centralnego zamka i ryglowania drzwi mam nadzieje ze komus sie to przyda co tu naskrobalem :D