Skocz do zawartości

bmw e46 srebrne listwy wnetrza - czyszczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak czyscic te listwy ozdobne? mam sredbym mat chrom, ja czyscie to sa zacieski tak jak sie patrzy pod kontem, i ciezko to usunac jak wytre w jednym miejsciu zaraz sa w innym nie moge sie tego pozbyc, jest na to jaki sposob czy to tak ma byc ze trudno to ladnie utrzymac?
Opublikowano

Chrom nie może być matem i na odwrót ( pomijam zajechany chrom i wyślizgany mat )

Wrzuć linka z google albo allegro ze zdjęciem takich jak masz.

Opublikowano
Są takie listwy, wg BMW nazywają się właśnie mattchrom, i faktycznie są masakryczne do czyszczenia. Mam takie i w e46 i w z3. W e46 to plastik więc powstają mazy, w zetce są pokryte metalem które dodatkowo się utlenia :duh: Dobra mikrofibra i dużo cierpliwości to moja jedyna recepta na nie.
Opublikowano
kup APC, albo Megsa, do tego zymol vinyl conditioner oraz zymol vinyl cleaner, aplikator i dobra mikrofibra, nie ma nic lepszego na wnętrze :)
Opublikowano

Wiesz co jest smiesznie tanie i nie zostawia smug. Moj kuzyn robi w meblach od pokolen i do czyszczenia roznych powierzchni lakierowanych uzywa dobrego plynu do szyb.

Czysci i nie zostawia smug, jak w reklamie :). Na pewno masz jakis w domu, wiec proba nie bedzie kosztowna. Do tego dobra szmatka nie zostawiajaca wlokien (lepiej taka gladka do szyb niz mikrofibra, ktora wlokna na lustrze np zostawia) i powinno byc ok.