Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanko czy może ktoś z was przekładał licznik w e 36 dokładnie to 318is do 316i wiecie może czy to wszystko będzie chodziło bezproblemowo

z góry dzięki za odp

pozdrawiam Mania

Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA11&mospid=47434&btnr=62_0292&hg=62&fg=05

1.ten jest do 316i są niby 220km/h i 250km/h (ja mam do 240 z nowszego rocznika i jest oki)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE51&mospid=47425&btnr=62_0292&hg=62&fg=05

2.jak zauważyłeś pokrywają się te do 250 km/h (choć takiego jeszcze nie widziałem :worried: )

wydaje mi się że najważniejsze że z 4 cylindrowca do 4

z 6 bedzie na bank przekłamywał.

Opublikowano

Zegary będą pasować, tylko z 1.8 is coupe ma skalę do 260, ale to chyba nie problem.

Z 6-cyl też można założyć, ale będzie zaniżał obrotomierz (zamiast 3 tys. będzie 2tys. itd) i zegary trzeba wtedy przeprogramować.

Opublikowano
Działać będą, tylko na czwartej pozycji testu zegarów masz końcówkę VINu i jeśli ktoś będzie od ciebie kupował auto i to sprawdzi, to pomyśli, że wymieniłeś zegary od innego auta z mniejszym przebiegiem.
Opublikowano
a jak zmienić końcówkę VIN w zegarach które przełoże bo tak na prawdę to wcale bym ich nie chciał przekładać tylko w tych moich zepsół się licznik raz pokazuje prędkość a raz nie i to mnie najbardziej denerwuje?
Opublikowano

Nie wiem czy można zmienić numer VIN w liczniku, ale myślę że mógłbyś zmienić sam prędkościomierz. Ale wiąże się to z rozbieraniem zegarów i od ciebie zależy czy czujesz się na siłach to zrobić. Rozebrać to nie problem, ale złożyć i żeby jeszcze działały. Zastanów się ale zawsze możesz jakoś wytłumaczyć dlaczego zmieniłeś zegary.

Wiem też, że zepsute zegary się naprawia. Np. w Krakowie na ul. Szczecińskiej. Ale to musisz podzwonić i zobaczyć jaka jest relacja ceny tych od iesa i ceny za naprawę.

A co do awarii to jesteś pewien że to prędkościomierz się zepsuł a nie czujnik?

Opublikowano

mówisz że czujnik ? od licznika to pewnie będzie na tylnym moście ?a czy wiesz co oznacza reszta testów z licznika mam na myśli 1,2,3,5,6.

oczywiście dzięki za odp i tak już mi dużo powiedziałeś:)

pozdrawiam

Opublikowano
Co do czujnika to tak jak mówisz w dyfrze a reszty pozycji nie pamiętam, poszukaj na forum. Ale to były jakieś mało istotne rzeczy.