Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

NIe znalazlem tematu wiec zakladam.

Schowek pomiedzy przednimi siedzeniami. Modul do podpicia telefonu. Moj kolega ma plyte gdzie wpinamy dany uchwyt do telefonu i to jest OK. Ja mam mowiac krotko taki maly wglebiony schowek. czy jak przeloze plyte od kumpla to bedzie w tunelu przygotowany kabel czy bede musial go dorobic ? Moze ktos sie zmierzyl z tematem :mrgreen:

Opublikowano

Pomiędzy fotelami jest standardowe wejście pod snap in - musisz wyjąc zaślepkę i ukaże się ...

Moduły snap in dostępne są pod rożne modele telefonów.

Opublikowano

"wglebiony schowek" -> Jeśli nie ma S633A to się nie ukaże :)

Nie będzie kabla. Trzeba dodać kabel a być może i inny combox. Raczej szkoda sensu.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Combox ten sam ale to i tak jest skórka za wyprawkę :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jak się ma szczęści to i okablowanie się trafi ale to dość rzadko.

Masz telefon 633 czy 644

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To nie ma instalacji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja podłączę się pod temat z pytaniem - czy SnapIn trzeba w jakikolwiek sposób zakodować do auta?

U siebie w F11 nie krzystam ze SnapIn (tylko BT), ale żona w F20 ma SnapIn w wersji "Media" (używa iPhone) i prawdę powiedziawszy mam wrażenie, że i tak cała komunikacja odbywa się u niej przez BT.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie koduje się.

Wyłącz BT w aucie i sprawdź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak wyłączę BT w telefonie, który używany jest w F20 w SnapIn, to:

- działa streaming audio, tzn. w menu Multimedia w samochodzie widać, że jest podłączony telefon i można odtwarzać muzykę

- ale nie działa zestaw głośnomówiący (po wybraniu menu Telefon jest komunikat o konieczności włączenia BT w telefonie)

- nie działają usługi BMW Live (komunikat j.w.)

- nie działają usługi Office

Samochód bez nawigacji, z radiem 663 oraz z pakietami 6NF i 6NK .

Czy to oznacza, że nawet mając SnapIn można korzystać z zestawu głośnomówiącego tylko z użyciem BT...?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Telefon tylko po BT
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to szczerze mówiąc nie wiem jaki sens ma kupowanie SnapIn, skoro i tak trzeba aktywować BT w telefonie, aby mieć zestaw głośnomówiący...

Żona kupiła sobie ten uchwyt od razu przy zamawianiu samochodu, dobrze że ja jeszcze nie zdązyłem tego zrobić :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

no właśnie mnie też to nurtuje po co jest snapin?

Skoro mogę podłączyć telefon pod usb w podłokietniku i mam to samo.

Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież teraz telefony nie mają wyjścia do podłączenia anteny zewnętrznej...

Chyba, że w Snap-In jest jakaś pętla indukcyjna :roll:

Opublikowano

Z tego co wiem to sa rozne rodzaje tych adapterow, auto tez oprocz samego adaptera musi miec odpowiednie funkcje wlaczone..

lub zmieniony VO ale do tgo trzeba miec kabel enet.

siedze w temacie wiec moge pomoc.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba, że w Snap-In jest jakaś pętla indukcyjna :roll:

Sam sobie odpowiem :)

Tak, adaptery Snap-in mają wbudowaną pętlę indukcyjną. I faktycznie w podstawie mają dodatkowe złącze koaksjalne (od wspomnianej pętli indukcyjnej) do przewodu koncentrycznego biegnącego do anteny dachowej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trochę inne pytanie ale szkoda zakładać nowy temat skoro tutaj piszecie o Bluetooth w aucie.

Jak aktywować radio jesli podczas rozmowy telefonicznej przełączam się z zestawu na słuchawkę telefonu lub odbieram telefon a nie robię tego za pomocą zestawu w samochodzie. Chodzi mi o połączenie Bluetooth.

Radio jest wyciszone aż do momentu zakończenia rozmowy.

W poprzednim aucie tak miałem, że radio grało a w tym nie potrafię tego skonfigurować.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
myślę, że dla samej anteny nie warto kupować snapin.

Powiedz proszę jakie max funkcję mogę zyskać przy zakupie snapin?

zależy gdzie mieszkasz - jak jezdziłem w różne dziwne miejsca i sygnał na telefonie był słaby to wtedy snap in dodawał 2 kreski zasięgu, poza tym masz ładowanie telefonu (używałem blackberry) no i sama słuchawka ma gdzie leżeć a nie zajmuje np. miejsca na kubki ;)

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition