Skocz do zawartości

320Ci Kontrolki ABS,ASC,RECZNY+niedziałający prędkościomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam 320Ci z 2000r 150Km, problem pojawił sie dzisiaj po południu. Mianowicie wyjeżdzałem z krawężnika, niby normalnie, powoli. Podczas ruszania zobaczyłem że nie działa prędkościomierz (pokazuje 0, czasami pokazuje jakąś prędkość) i zapaliły sie kontrolki ABS , kontrolka hamulca ręcznego oraz ten trójkąt z wykrzyknikiem (ASC). Zauważyłem również ze wskazówka spalania dziwnie zaczęła szaleć (40l/100km pokazywała) oraz czasami migająca na czerwono kontrolka oleju. ( olej sprawdzony,jest) Domyślam sie że wina może leżeć w komputerze auta. Co proponujecie zrobić ? Czy znacie jakiegoś ogarniętego mechanika z rozsądnymi cenami w warszawie ? Pozdrawiam
Opublikowano
Proponujemy poczytac forum, znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujace cie pytania. W skrocie - kontrolka oleju to czujnik cisnienia oleju lub jego wiazka, cyrki z abs itd. to najprawdopodobniej padl czujnik abs tylny, zdaje mi sie ze lewy, ale to potwierdza google. Z niego wlasnie czytana jest predkosc pojazdu + jak pada czujnik to pajacuje abs, asc i spalanie.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam lewy tył (czujnik ABS) zanim podjedziesz na kopa sprawdz czy przewód nie jest przetarty o u mnie tak było

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii