Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, auto E87 118d DPF 143 KM po lifcie, czy można w tym aucie jakimś programem diagnostycznym do BMW na stałe wyłączyć/dezaktywować/przeprogramować funkcję START-STOP aby była na stałe wyłączona?
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Można zakodować , że będzie pamiętał ostatnie ustawienie - wylaczysz system gasisz auto i kiedy znowu je odpalisz bedzie dalej wylaczone

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Cześć ;-)

Wielkie dzięki ;-D a czy możesz jeszcze napisać jaki program i jaki interfejs oraz gdzie w programie szukać tej opcji.

Pozdrawiam Vikingb.

Opublikowano
Myśle ze jak podjedziesz do kogoś kto koduje BMW to ci to ogarnie w 10min.

Podjechać to każdy potrafi, jednak nie o to tu chodzi :lol: Mam interfejs D-CAN i fajnie jest samemu się nauczyć i coś zrobić, jednak wolę zapytać bo nie jestem aż tak "oblatany" w diagnostyce i kodowaniu a po to jest forum żeby sobie pomagać i rozwiązywać problemy prawda ???

Poza tym pytam jak to zrobić bo na forum nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi jak to zrobić a niektórzy piszą, że w ogóle nie można START-STOP wyłączyć i jak pytałem w serwisie BMW to też mi tak powiedzieli.

Opublikowano
Obawiam się, że nie znajdziesz tutaj odpowiedzi na pytanie. Jak byłem w warszawie podjechałem do bimmerupgrades i przy okazji programowania innych funkcji została również doprogramowana funkcja pamięci tego przycisku. Spróbuj może na bmwcoding.com. Ja nie mam interfejsu i nawet nie specjalnie mi się chciało tego szukać.
Opublikowano
Można zakodować , że będzie pamiętał ostatnie ustawienie - wylaczysz system gasisz auto i kiedy znowu je odpalisz bedzie dalej wylaczone

Możesz opisać jak to zrobić, jakim interfejsem, jakim programem? Będę bardzo wdzięczny :wink:

• 4 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lub jak ktoś ma CARLY to jednym kliknieciem w aplikacji.