Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam problem z bardzo słabym zasięgiem pilota. Jeszcze jakiś czas temu spokojnie otwierał auto z jakiś 10m i dalej, teraz natomiast bywa tak, że raz otworzy z 2m a nieraz jest i tak, że muszę stać jak osioł przy drzwiach kierowcy i kilkukrotnie dusić przycisk otwierania drzwi aż w końcu złapie. Mam stary typ kluczyka, z tego co wiem bateria ładuje się w trakcie jazdy ale czy jest w ogóle wymienna? może zestarzała się na tyle, że nie chce się sama doładowywać ?

Opublikowano
Antena jest zatopiona w tylniej szybie i połączona ze wzmacniaczem przez sprężynujące blaszki które korodują. A radio przy okazji nie odbiera zbyt kiepsko? Jeśli tak to wystarczyć powinno czyszczenie powierzchni styków anten w prawym górnym rogu tylniej szyby.
Opublikowano
Radio jakos daje rade. Choc i tak mam wrazenie ze winnych autach gorszej klasy zbiera mi lepiej... wiec moze byc to jakis trop. Te styki gdzies pewnie znajde pod tapicerka?
Opublikowano
W prawym górnym narożniku szyby powinna być plastikowa osłona. Wyjmujesz zagłówki, zdejmujesz osłonę słupka ( śruba jest pod zaślepką z napisem airbag) i wyczepiasz delikatnie osłonę anten - jest zamocowana na zaczepy i coś w rodzaju zawiasu z drugiej strony.Jak to odczepisz to zobaczysz gdzie jest problem - utleniają się blaszki jak i styki przyklejone do szyby, przydatny będzie mały druciak, papier ścierny i odrobina zręczności aby to oczyścić.