Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat mozliwe ze byl ale nie bylo mi dane go znalezc.

Przejde odrazu do rzeczy, planuje kupic za 3-4 miesiące BMW e39 535

-Ile by kosztowała instalacja gazowa do niej?

-W jakich granicach miesciloby sie spalanie na zaproponowanej instalacji?

-Dlaczego tak duzo? :mrgreen:

-Z jakimi kosztami dodatkowymi moge sie liczyc instalujac gaz do tego samochodu? Czy sa jakies przeciwskazania?

:modlitwa:

Opublikowano
co do pozostałych pytań to, mnie do BMW E39 528, instalka będzie kosztowała 5500zł ze zbirnikiem w kole, gdzie trzeba prełożyc nivo, a spalanie to chyba standatd 15% więcej od wachy!Przeciwwskazania zależą od zasobności potwela.
Opublikowano

skalkuluj sobie parę spraw

1.jak długo planujesz jeżdzić tym autem zakładając z góry,że ewentualne koszta utrzymania/napraw cie nie zniechęcą

2.ile km/miesiąc będzisz jeżdzić---bo jak tylko na zakupy i do kościoła to szkoda kasy na instalkę

3.ile jeszcze skoczą ceny paliw w górę ,a w szczególności gazu

jaka będzie różnica w cenie między jazdą na benzynie,a na gazie bo te 5500 ma się ZWRÓCIĆ PODCZAS TWOJEGO UŻYTKOWANIA AUTA

Opublikowano

nie pakuj sie w gaz

zanim ci sie zwroci to hoho

poza tym dodaj do tego wizyty w warsztatach, rozkladanie rak gazownikow

ze nie wiedza o co chodzi, potem wizyty u specow od bmw

problemy, przestoje, wydatki niespokojna glowe

po co ci to?

lepiej te 5.5 kola zainwestuj w orlen bo wyniki dla tej spolki zapowiadaja sie niezle, skoro dolar tak tani, a bezyna tak droga

a tak na powaznie to kup za to po prostu bezyne :)

skad wiesz czy nie bedziesz chcial sprzedac auta za rok?

wpakujesz sie w instalke, narobisz sobie ksoztow problemow i nie zdazy ci sie zwrocic, a i kupujacy bedzie marudzil ze bmw 535 i gaz?

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

lepiej te 5.5 kola zainwestuj w orlen bo wyniki dla tej spolki zapowiadaja sie niezle, skoro dolar tak tani, a bezyna tak droga

a tak na powaznie to kup za to po prostu bezyne :)

Ja bym miał wątpliwości co do wyników PKN-zbyt dużo przejadają i nie będzie spektakularnych wzrostów, do tego Skarb Państwa ma ok 28%, co wpływa na podatność na słowa ekip :mrgreen:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

Ja mam instalacje PRINS w E39 i od założenia nie byłem jeszcze u gazowników - już jakoś rok będzie i ponad 30.000 km więc jak dobrze założą to nie ma problemów.

Gaz się zwraca po ok 33000 km wiec mi sie zwróciło - trzeba liczyć ile kto jeździ.

Mam też wydruki z hamowni - 170 KM na benzynie i jakoś 168 KM na gazie wiec spadku mocy nie ma.

Ja jestem zadowolony z gazu w E39 :mrgreen:

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
Ja mam instalacje PRINS w E39 i od założenia nie byłem jeszcze u gazowników - już jakoś rok będzie i ponad 30.000 km więc jak dobrze założą to nie ma problemów.

Gaz się zwraca po ok 33000 km wiec mi sie zwróciło - trzeba liczyć ile kto jeździ.

Mam też wydruki z hamowni - 170 KM na benzynie i jakoś 168 KM na gazie wiec spadku mocy nie ma.

Ja jestem zadowolony z gazu w E39 :mrgreen:

No tak tylko ze 523 to R6 a 535 V8 wiec koszt instalki rozny. Jesli chodzi o jej zakładanie to kwestia jak wyzej, zalezy ile bedziesz jezdzic i jak dlugo.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam,

ja mam 528 iT E 39 z instalacją Elpigaz, ze spalania i dynamiki jestem bardzo zadowolony, auto nie było jeszcze na hamowni, ale ma wgraną specjalną mapę na Gaz, co powoduje, że lata jak należy.

Moj kolega z firmy, ma 535 E39, kupilismy w tym samym czasie i takze ma instalacje Elpigazu, jest bardzo dobrze, podobnie jak u mnie.

Pełną obsługa naszych aut zarówno gazowniczą jak i mechaniczną zajmują się w firmie Mastercars na Gdańskim Przymorzu- dawny budynek serwisu BigAutohandel Forda :nienie: ;-), i jestesmy obaj bardzo zadowoleni.

Co do pompy NIVO- to można ją przenosić bez kłopotu-rozmawiałem z inż. z WABCO z Wrocławia, a oni robią te cuda dla Beemki, jutro okaże się czy uda mi sie kupić bezpośrednio od nich poduszki dmuchane do NIVO, bo mi wlasnie walnęła a jakoś ASO traktuję jako zło konieczne jak nic innego nie wyda.

Opublikowano

Witam,

ceny instalacji do R6 i V8 nie są aż takie rozbierzne. Jest tam odajże niecałe 1000 zł różnicy co przy 5 tys. nie jest takie bolące....

Co do rozkładania rąk to juz kwestia odpowiedniego gazownika.... :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

załóż dobrą instalke w dobrym zakładzie i masz po problemie. mi sekwencja zwróciła sie po 25000 km, a w razie kłopotów zawsze masz 2lata gwarancji. trasa z bialego do krakowa na Pb95 kosztowała mnie 250zł na gazie 130 więc sie oplaca

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam przypilnuj by Cii gazownik odrebnie mapowal kazdy wtrysk... niech dlubie tydzien a zrobi jak nalezy

mi na gazie lata jak na benzynie.... mam znajomego magika, ktory dodatkow moze jeszcze dopalacz zalozyc....