Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie - potrzebuję lewą przednią lampę/reflektor (H7) do mojej BMW E91 09.2009 po lifcie VIN WBAUX31010A705622, bo coś pękło w środku i lata halogen. Lampę muszę zamontować do 15.09 bo czeka mnie wyjazd za granicę i stąd pilna sprawa.

Mam też pytanie czy przednie lampy przed i po lifcie czymś się różnią? Bo na alledrogo jest mnóstwo przedliftingowych, ale ja nie wiem czy będą pasować (np. tylne są na 100% inne).

Ps. Ewentualnie myślałem też o wymianie obu lamp na soczewki - polecacie jakieś konkretne, co by ładnie wyglądały ringi?

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

Ja C pomogę :)

Tak, lampy przed liftem i te po lifcie się różnią wyglądem. Te przed liftem mają ringi ale one słabiutko świecą jako postojowe i nie używa się ich jako świateł dziennych.

W lampie poliftowej ringi masz jako światła dzienne. Dodatkowo lampy po lifcie mają kierunkowskazy LED.

Możesz założyć "soczewki" ale nikt na forum raczej nie poleci Ci jakiś nieoryginalnych lamp. Jeśli już chciałbyś zmieniać to na oryginalne ksenony poliftowe. Żeby takie założyć przydałoby się również abyś założył samopoziomowanie oraz spryskiwacze reflektorów, dodatkowo dochodzi kodowanie tego wszystkiego.

Niby możesz założyć ksenony bez poziomowania i bez spryskiwaczy ale zawsze istnieje ryzyko problemu przy kontroli czy przeglądzie. Dodatkowo nie wiem czy nie będą wyskakiwać jakieś błędy jeśli nie zainstalujesz na wahaczu samopoziomowania - tego nie jestem pewien.

W skrócie:

Albo bez kombinacji wkładasz taką lampę jaką miałeś albo z kombinacjami doposażasz auto w ksenon.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
To zobacz jeszcze czy masz ZKW czy Valeo - koszt takie lampy na allegro jakieś 400- 600zł
Opublikowano
Nazwę masz na naklejce (widać od góry jak otworzysz maskę) - ta druga to akurat ZKW
Opublikowano

Kupiona! Czy wymiana reflektora dla prawie laika (kiedyś w maluchu czy polonezie wymieniałem niektóre części sam, ale zaznaczę że nie posiadam garażu/warsztatu ze sprzętem) to będzie trudna sprawa?

PS. A może ktoś w Gdańsku chciałby pomóc koledze? Oczywiście za określoną gratyfikacją ;)))