Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Kupilem nie dawno e60 530d i jestem bardzo zadowolony. Problem w tym ze nie ma kola zapasowego ani tez opon RF (poprzednik zalozyl jakas chinszczyzne). Nie usmiecha mi sie tez wydawac prawie 200 funtow na kolo z kluczem i lewarkiem (ktory juz posiadam). Wiec wpadlem na pomysl aby poszukac felgi stalowej do e60, zalozyc jakas uzywke opone i bedzie git za pol ceny. Problem w tym ze ciezko znalesc felge stalowa do e60 :(

Moze podpowiecie wiec od jakiego innego samochodu felga moze pasowac do mojej e60

dodam ze posiadam orginalne felgi bmw 17"

Opublikowano
podłączam się pod temat, u mnie też brak zapasówki a na alledrogo krzyczą po 900pln za używke... troche przesada jak dla mnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za ~900zł kupujesz nową dojazdówkę komplet w ASO razem z "osprzętem" - lewarek, klucz, wkładka styropianowa i reszta gratów. Używkę komplet na złomodrogo kupisz w okolicach 700zł.
Opublikowano

Ja na zapasówkę czaiłem się jakieś 2 miesiące xD na alledrogo w końcu pojawiła się za 400 zł nówka sztuka z 2005 roku xD Kit z tym.... lepsza taka stara niż żadna ;) No płacić za dojazdówkę 700 zł to jakiś nonsens.

A i taka porada.... szukając lewarka do E60 ceny zaczynają się od 100 zł. Ja kupiłem od E46 za 35 zeta. Jest identyczny jak w E60.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

ja raczej chcial bym jakies pelnowymiarowe kolo ze wzgledu na to ze nie wyobrazam sobie zlapac kapcia podczas podrozy do PL gdzies na autostradzie w belgii i pozniej na dojazdowce jechac przez 1000km

W sumie to dojazdowka tez jest 17" tylko ta oponka 125/80 jak myslicie dala by rade na dłuższym dystansie

Opublikowano
Jak sama nazwa wskazuje jest to kolo dojazdowe wiec sluzy do dojechania najblizszego wulkanizatora a nie zeby jezdzic jak normalnym kolem i dojazdowki sa bodajze do 80 km/h
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej odkopuje trochę temat bo mam kolo Alu pełnowymiarowe ale przez moje niedopatrzenie kupiłem felge 8jx17 et20 a na moim jest ori 7.5x17 et20. Pytanie czy mogę założy na ta felge oponę 225x50r17 bo obecnie są rof 245x45? Czy może jako zapasowke może zostać ten rozmiar i w razie gumy nic się nie stanie?

PS

Dodam że jestem wqrzony ze nie weszło mi to koło w miejsce na zapasowke ale trudno

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej odkopuje trochę temat bo mam kolo Alu pełnowymiarowe ale przez moje niedopatrzenie kupiłem felge 8jx17 et20 a na moim jest ori 7.5x17 et20. Pytanie czy mogę założy na ta felge oponę 225x50r17 bo obecnie są rof 245x45? Czy może jako zapasowke może zostać ten rozmiar i w razie gumy nic się nie stanie?

PS

Dodam że jestem wqrzony ze nie weszło mi to koło w miejsce na zapasowke ale trudno

Oczywiście że możesz, nawet oryginalnie w BMW zakładali 225 na felgę 8j.