Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chciałbym poznać wszystkie możliwości jakie kryją się w funkcji Auto w module świateł. Otóż gdy kiedyś przed zamontowaniem ringów było tak, gdy ustawiłem na A i było jasno to świeciły się postojówki, a gdy się ściemniło to zapalały się światła mijania. Nie używałem tej funkcji, ogólnie była nie przydatna bo na postojówkach jeździć nie można. Autko przeszło aktualizację softu itp, nie wiem czy to miało jakiś wpływ, ale teraz gdy ustawię na A to w dzień nie świeci się nic, nawet postojówki, a jak jest ciemniej to zapalają się postojówki ( ringi ) i światła mijania.

Opcjonalnie dążyłem do tego, podczas montażu ringów bo byłem przekonany, że funkcja auto będzie działała tak jak na początku ( czyli postojówka w dzień, a w nocu włącza się dodatkowo światło mijania), a tu co się okazuje ringi są podpięte zmiast postojówki i na funkcji auto w dzień nie świeci nic, a jak się sciemni to postojówka(czyli ring) i światła mijania.

Założony cel : Jazda cały czas na funkcji auto, gdy jest jasno świecą same ringi (czyli teoretycznie postojówki ) a jak czujnik zauważy zmierzch to dorzuca światła mijania. Ktoś wie może czy jest możliwość takiego ustawienia ?

Opublikowano
Nigdy nie miałem zakodowanych DRL, tak to bym na nich jeździł, bo bym mógł, a z racji tego, że świeciły postojówki tonie używałem funkcji auto