Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Od dłuższego czasu mam błędy świecy żarowej nr.2 (Glow plug cylinder 2 code; 004A5E)- wymieniiłem świecę nr.2 na nową ale po kasowaniu błąd się cały czas pojawia .

I kolejny błąd Fuel filter heater control code;004B1C - wymieniłem podgrzewacz paliwa na używany , sprawny ale błąd cały czas się pojawia .

Możliwe jest że to moduł świec żarowych jest do wymiany ?

Samochód BMW 318d n47 143ps 2008r

Opublikowano

onośnie sterownika swiec zarowych to możliwe, ja miałem problem ze swiecą na 3 cylindrze, wymieniłem wszystkie i jak kasowałem błedy i patrzyłem czy coś wróciło to wywaliło 4 świece żarowe, mysle sobie kur.. co jest przecież zle założyć grzybków nie mogłem bo ani to mechanika kwantowa ani tytułu inżyniera miec do tego nie trzeba by tą czynność poprawnie wykonać.. wymieniłem sterownik świec zarowych kasuje sprawdzam błędów brak.

także jeżeli masz pewnośc ze swieca nr 3 była 100% sprawna to całkiem prawdopodobne ze to sterownik swiec zarowych.