Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Robią po 500 tys km albo więcej te autolawety, to jakie co kilka miesięcy???

Mój błąd nie doczytałem,ja miałem na myśli samochody z wypożyczalni a nie autolawety

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w autach od roku 2012. W 2011 trzeba dopisywać OMSA

Kodowałem to ostatnio w 520d 2016r.Nic nie trzeba dopisywać,działa jak powinno.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Nie miałem okazji stać na światłach 5 minut, ale dziś miałem okazje jechać 30 min w korku. 5-10m do przodu i stop. I tak kilkadziesiąt, moze ponad 100 razy. Postój na 3-10 sekund.

Biedny byłby ten motor z kosiarki, gdyby miał się wyłączać i włączać przy każdym stopie :wink:

Dlatego ja zakupiłem Active Hybrid 5 i w korku jade na prądzie z baterii

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Nie miałem okazji stać na światłach 5 minut, ale dziś miałem okazje jechać 30 min w korku. 5-10m do przodu i stop. I tak kilkadziesiąt, moze ponad 100 razy. Postój na 3-10 sekund.

Biedny byłby ten motor z kosiarki, gdyby miał się wyłączać i włączać przy każdym stopie :wink:

Jechalem szwagra Infinity hybrydą z 15min po Łodzi i w tym czasie silnik ze 40 razy startował i gasł. Więc chyba te rozruchy nie są tak straszne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlatego ja zakupiłem Active Hybrid 5

Ooo, wreszcie ktoś z hybrydą :D

Mam nadzieję, że napiszesz na forum coś więcej nt. wrażeń z eksploatacji.

Jestem ciekaw, bo chodzi za mną hybryda w G30... :mrgreen:

Opublikowano
To był model Infiniti QX 50 czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie, jestem jeszcze na etapie miłości do diesla i nie interesowałem sie mocno tym. Szwagier jeździ tym od roku i na razie chwali. Zastanawiam się tylko ile motor wytrzyma, jak co chwila zapala się i gaśnie. Ogólnie wrażenia z jazdy OK cicho i spalanie po mieście 10 z haczykiem, a w trasie podobnie a nawet więcej jak dobrze depcze. Do jazdy po mieście ok, ale w trasy tylko disel. Z tego co mówi w ciągu roku nic nie popsuło się a nalatał cos koło 30000km. Jak to japoniec technicznie perfekcyjny, design kwestia gustu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co masz na myśli pisząc, że japoniec jest "technicznie perfekcyjny"???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powiedz to właścicielom Nissan'ów (do którego nota bene należy Infinity)... :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I wielu innych japońskich marek. Takie Infiniti z małym przebiegiem to jak ma się psuć? To Renówka się nie będzie psuła.

Takie cuda jak się dzieją z wnętrzem Infiniti nawet kilkuletnich to w beemkach nigdy się nie zdarzają, nawet 30letnich. :) Kto siedzi w temacie Infiniti to wie o co chodzi. :)