Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Poszukaj w dziale E60, tam było to opisane.
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To czytałem ale interesuje mnie wpięcie wiązki i kodowanie jak zrobić

Jak poradziłeś sobie czy poczebujesz pomocy? jak co moge Ci pomóc

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja również przymierzam się do montazu HUD-a,mam wyświetlacz,przełącznik-czego jeszcze potrzebuje żeby działało,czy trzeba kodować?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiązke switłowodow , kodowanie - dodanie $610 do doposazenia , masz schemat?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Wiązkę "kabli" tych światłowodów też mam z tego co mi wiadomo są to przewody tylko od przełacznika świateł do wyświetlacza,schematu nie posiadam-potrzebny mi będzie do podłączenia?,kodowanie raczej zlece dla kogoś obeznanego w temacie bo nie wiem nawet z czym to się je.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2przewody do wyłącznika

+ po zapłonie

- masa

2przewody CAN ( muszą byc skręcone ze sobą w warkoczyk)orginalnie jest wpięte w wiązke pod kierownicą

2 swiatłowody około 80 cm długosci jesli sie wepniesz w nawigacje

oczywiscie dziura na rzutnik-ja wycinałem sam w kokpicie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzieki Małysz,może jakoś ogarnę.No to do roboty, a jak sobie poradziłeś z wycięciem otworu w desce? Znalazłem na necie zdjęcia z zamontowanym wyświetlaczem ale dokładnego rozmieszczenia nie ma,szukać takiej deski na wzór? Pytam bo wolałbym niczego nie spartolić bo potem już dziury nie zaszyje. :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzieki Małysz,może jakoś ogarnę.No to do roboty, a jak sobie poradziłeś z wycięciem otworu w desce? Znalazłem na necie zdjęcia z zamontowanym wyświetlaczem ale dokładnego rozmieszczenia nie ma,szukać takiej deski na wzór? Pytam bo wolałbym niczego nie spartolić bo potem już dziury nie zaszyje. :mad2:

mam znajomego który ma oryginalnego huda - udostępnił mi auto do pomiarów ramki jak w tym linku

http://www.motor-talk.de/bilder/hud-nachruesten-abmessungen-armaturenbrett-benoetigt-g38770505/-i203933904.html

następnie kupiłem ramkę , zrobiłem szablon z tektury zewnętrzny wymiar ramki i wewnętrzny czyli jaki ma być otwór ,ustawiłem szablon na desce według wymiarów od kolegi zaznaczyłem jasnym mazakiem , wyżynarka i gotowe ,uważaj w miejscach gdzie są zatrzaski żeby nie wyciąć za dużo .

Oczywiście deske musisz zdemontować z auta na tą operacje . WAŻNE demontaż poduszek po wcześniejszym odpięciu akumulatora.

Najprościej kupić deske z gotowym otworem a swoją sprzedać , albo napisz do kogoś z forum niech poda Ci te wymiry z e70

Jeszcze musisz zmienic sensor RLS (czujnik światel,deszczu) bo w słoneczny dzień nic nie zobaczysz-dla huda jest inny sensor ,szyba tez dla huda jest inna ,ale na zwykłej tez spoko widac mam porównanie bo rok jezdzilem na zwykłej

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Kupuje wystrzeloną deskę z fabrycznym otworem na hud-a,koszt około 300zł. Jak ktoś będzie potrzebował wzoru to zapraszam.
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za info. Czekam na kuriera z resztą rzeczy i do roboty. :cool2:

Greg HUD już zamontowany w aucie ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Hud zamontowany,działa super,nie potrzeba zmieniać szyby,ale koniecznie zmiana rls czujnika na szybie czołowej pod lusterkiem wstecznym bez tego nic nie widać w słońcu no i bez deski z wzorem wyciętym fabrycznie w sumie też da się wyciąć ten otwór ale polecam kupić starą wystrzeloną albo dokładny wzór znależć no bo dziury już się nie zaklei jak wytniesz za dużo,polecam gadżet szczególnie w nocy z włączoną nawigacją -wszystko pokazuje dokładnie na szybie kiedy i gdzie mas skręcić,jednym słowem warto zainwestować '' parę stówek'' jak by co to mogę udostępnić na wzór wystrzelony kokpit. Pozdro i dzięki wszystkim za pomoc. :cool2:
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam,chętnie pomogę z tym hud-em,jeżeli potrzebujesz deski na wzór to dzwoń 669-407-445 Grzesiek,rzadko jestem na forum ostatnio. Pozdro.