Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie mogę namierzyć w moim BMW E60 535d dźwigni, którą odblokowuje się automatyczną skrzynie biegów w razie jakieś awarii np. jak trzeba ją wciągnąć na lawetę, a nie ma prądu. W bmw e65 miałem to pod kierownicą...

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

xbartezzx

Opublikowano
W lci muszę ściągnąć ramkę od lewarka biegów, i z lewej strony mam mała dźwignie którą ciągniesz do siebie, i wtedy skrzynia jest odblokowana.
Spolszczenie CCC na PW ;)
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Gdybyś czytał instrukcję to byś wiedział że nie ma tam wzmianki na ten temat.
Opublikowano

Ja czytałem i wzmianka i nawet obrazki były ;)

w LCI na lewo od joysticka masz miejsce na wsadzenie oryginalnego srubokręta z zestawu - przesuwasz do tyłu i masz N.

Widoczne po zdjęciu plastikowej osłony lewarka.

Opublikowano

I tu sie mylisz polecam str.69 instrukcji. :nienie:

Opublikowano

Widocznie mam jakaś okrojoną wersję tej instrukcji ponieważ u mnie na 69 stronie jest opisany idrive.

Moja instrukcja jest po polsku i ma 223 strony inie ma nawet wzmianki o awaryjnym odblokowaniu automatycznej skrzyni biegów ;-( Ściągnąłem ją z neta więc cholera wie co to za wersja... Muszę jeszcze zaglądnąć do oryginalnej instrukcja, którą otrzymałem wraz z samochodem ale ona jest niestety po francusku ;-(.