Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Raczej nie kupił.

Załatw vin to spróbuje sprawdzić ile ma.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jest tylko to: 27.03.2006 35864 km
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Lejesz żółcią za własne niepowodzenia :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ja też nie lubie E83 przed liftem ale wielu się podoba i płacą.

E83LCI manual mojej żony latem sprzedałem w kilka dni po wystawieniu za dobra kasę :)

Opublikowano
ciezko wszystkim dogodzic.... mnie narazie e83 w miare pasuje najwazniejsze ze wysoko to spokojnie w piasek sobie wjade wtaszczxe skuter na wode ;) motor na tor pociagne :) dziecko wygodnie wkladam w gory w zime mozna spokojnie jechac ... co bylo poteznym problemem jak mialem e87 SAV jak sie patrzy ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
poperam, żeby tylko wnętrze miało w linii e60/e90 to kończe kadencje na e83
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pytania o konkretne ogłoszenia proszę umieszczać w dziale ocen razem z vin auta.
Opublikowano

Witajcie po latach... Co się odwlecze to nie uciecze..... Chciałem kupić kiedyś, wszystko wskazuje na to że kupie teraz ;)

Słuchajcie mam dylemat pomiędzy 2.0 d a 2.0i, auto jest mi potrzebne by dojechać do pracy sporadycznie wybieram się w dalsza podróż (wakacje, wycieczka), mam czteroosobową rodzinkę, jeździć szybko nie lubie, zatem pytanie co było by dla mnie najlepsze? Diesel tańszy w zakupie ale o dobry egzemplarz trudno, benzynką wydaje się bardziej atrakcyjna. Co wychodzi taniej w eksploatacji? Awarjność diesla wiem ze jest znikoma, ale może jednak coś podpowiecie. Celuje w wersję po lifcie z panoramą i nawi ;)

Opublikowano
w budzie poliftowej i z silnikiem 2.0 d 177 KM ( zuzycie paliwa w miescie ok 8-85 litra ostro w trasie ok 7 l) świetnie daje sobie radę grunt żeby nie kupić zajechanego strucla ale na to nie ma złotego środka i dotyczy to wszystkich modeli i marek aut :)
Opublikowano

Dzień dobry, witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu planuję zakup X3 (E83).

Czy koledzy mogą mi doradzić będącymi użytkownikami tego modelu co lepiej wybrać:

1) z pewnego źródła X3 rocznik 2010, przebieg 105.000 km, 2.0d 177KM - boję się o awarię i że będzie muł

2) X3 rocznik 2008, przebieg około 150.000 km, 3.0d 218KM - strach o awarie, kręcone liczniki.

np.

http://olx.pl/oferta/bmw-x3-3-0d-m-pakiet-4x4-1-wlasciciel-serwisowana-w-aso-CID5-IDcmaEB.html#7a98f24266

skrzynie oczywiście automat

Chciałbym parę lat trochę pojeździć tym autem ale żeby nie była to skarbonka bez dna.

Chyba że koledzy mają coś ciekawego, najlepiej ze śląskiego z 2010. Już pół Polski zjeździłem i nic.

Tak przy okazji, jest ktoś na forum i ma możliwość sprawdzić historię samochodu?

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzień dobry, witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu planuję zakup X3 (E83).

Czy koledzy mogą mi doradzić będącymi użytkownikami tego modelu co lepiej wybrać:

1) z pewnego źródła X3 rocznik 2010, przebieg 105.000 km, 2.0d 177KM - boję się o awarię i że będzie muł

2) X3 rocznik 2008, przebieg około 150.000 km, 3.0d 218KM - strach o awarie, kręcone liczniki.

np.

http://olx.pl/oferta/bmw-x3-3-0d-m-pakiet-4x4-1-wlasciciel-serwisowana-w-aso-CID5-IDcmaEB.html#7a98f24266

skrzynie oczywiście automat

Chciałbym parę lat trochę pojeździć tym autem ale żeby nie była to skarbonka bez dna.

Chyba że koledzy mają coś ciekawego, najlepiej ze śląskiego z 2010. Już pół Polski zjeździłem i nic.

Tak przy okazji, jest ktoś na forum i ma możliwość sprawdzić historię samochodu?

Pozdrawiam

nie wiem jak z automatem ale 177KM z manualem naprawde bardzo dobrze sobie daje rade...nie wiem także co chcesz tym autem robić.... ścigac się na torze czy jezdzić po drogach dla przyjemności i przemieszczania sie - w pierwszym przypadku kup inne auto - typowo sportowe , w drugim przypadku nie zawiedziesz się ...no może trochę zawieszenie na dziurawych ulicach naszych miast trochę cię wytrzęsie

Opublikowano

RE: jacek1965

Witam,

ścigać się nie zamierzam, a nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o wrażenia z jazdy tymi motorami.

Naczytałem się o awariach 2.0 d i mam trochę obaw, z kolei silnik sześciocylindrowy trochę mnie przeraża, ale znajomi twierdzą że jak BMW to tylko 3.0 jeśli chodzi o diesel'a Z stąd moje pytanie.

Rozsądek mówi że lepiej 2.0d z 2010 177KM, serce że 3.0d ale dwa lata jest starsze za tę samą kasę i za bardzo "cukierkowaty" przebieg ma akurat ten:

może ktoś go już oglądał i podzieli się wrażeniami :D

ps. jak cytujecie poprzedni tekst :oops:

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem, nie oglądałem ale na 2.0d mogę jedynie co to się odlać. Ten silnik ma rację bytu w 3er
Opublikowano

Pytasz

jak cytujecie poprzedni tekst

Jak chcesz coś zacytować z mojego wpisu to zaznaczasz tekst i klikasz na okienko 'cytuj' które widzisz na górze po prawej stronie mojego wpisu .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Pytasz
jak cytujecie poprzedni tekst

Jak chcesz coś zacytować z mojego wpisu to zaznaczasz tekst i klikasz na okienko 'cytuj' które widzisz na górze po prawej stronie mojego wpisu .

OK, dziękuję :D

koledzy posiadający silnik 2.0d 177KM i 3.0d 218 KM jak wygląda realne spalanie i obsługa (filtry, oleje, koszty). Sami serwisujecie czy w ASO bądź niezależny serwis? Co polecacie w śląskim z okolic Tychów i Bielska?

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie che być nieuprzejmy ale napisze jasno,ze to jest wszystko opisywane w tym dziale,temacie wiele razy.Poczytaj trochę a nie kolejny raz to samo.Forum to kopalnia wiedzy ale samemu też trzeba inwencji,Po co admin ma się denerwować :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Nie wiem, nie oglądałem ale na 2.0d mogę jedynie co to się odlać. Ten silnik ma rację bytu w 3er

To jest bardzo precyzyjna odpowiedz...gratuluje....odlewaj się tylko innym nie mąć w głowie

Co z tego że masz rakiete którą turlasz się po mieście 50km/h ...no ale jest siła i moc to nic że nie wykorzystana ale jest....

Opublikowano
Panowie szybkie pytanie - ile trzeba wydać, żeby kupić przyzwoity egzemplarz z okolic 2008? Preferowany przebieg < 200,000km. Silnik 3.0d albo 2.0 benzynka. za 45,000 dostanie się coś przyzwoitego?