Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich !

Od jakiegoś czasu szukam autka dla siebie - na otomoto znalazłem pewne ogłoszenie.

http://otomoto.pl/bmw-320-e90-177km-prywatnie-2008-C33461000.html

VIN - WBAVU51090A309205

Samochodzik jest świeżo sprowadzony z Niemiec, książka serwisowa z tego co wiem jest prowadzona przez 2 lata do osiemdziesięciu kilku tysięcy kilometrów oraz jeden wpis przy 120000 km ale nie ASO. Auto miało w Niemczech jednego właściciela - w tej chwili autko ma ok 170000 km możliwe że lekko więcej. Można sobie policzyć że autko może ( nie musi ) mieć cofniety licznik.. jeśli miało jednego właściciela i przez dwa lata zrobił ok 80000 km to w 6 lat...

Auto ma do roboty hamulce - tył był podobno robiony ale są do kitu nie ma się co oszukiwać. Motor ma 177 km - z tego co wyczytałem ten motor nie ma za dobrej opinii. Pytanie do was koledzy czy tu chodzi o rozrząd a właściwie łańcuch który może się zerwać czy jeszcze jakieś zło w nim czyha ?

Z góry dziękuje za wszelką pomoc w ocenie auta.

Pozdrawiam!

Edytowane przez grosik1983
Opublikowano

2008 rok za 34 koła chyba cos za tanio ?

Ogłoszenie nieaktywne juz chyba ktos sie cieszy :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Kolego - ogłosznie jest aktywne skończyła się jego ważność po prostu :)

Mówisz 34000 zł mało ? Auto jest "golas" jechałem nim i wszystko wydaje się ok tylko hamulce są do kitu mówiąc delikatnie.

Może mi ktoś coś więcej powiedzieć na temat tego motoru ? Czy jest w ogóle sens czy to jest beczka bez dna ?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Chyba powinieneś zacząć od :search: bo tematów o N47 na tym forum jest mnóstwo.

A tak w ogóle, to swoją przygodę z forum powinieneś zacząć od przeczytania regulaminu. VIN ma być w temacie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Mimo, że golas to i tak coś tanio. Najtańsze oferty na moblie.de zaczynają się od 32k PLN.

W motoryzacyjne okazje nie wierzę, chyba że od mamy, taty, wujka czy dziadka (oczywiście własnego :mrgreen: ) itp...

Art. Wartość

Numer podwozia WBAVU51090A309205

Kod typu VU51

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E91 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N47

Pojemność skokowa 2.00

Moc 130

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2008-02-19

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S1CCA AUTO START STOP FUNKTION Auto start/stop function

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2CXA LM RAEDER STERNSPEICHE 155 Obr. BMW, st. le. spr. gw. 155

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S386A DACHRELING Reling dachowy

S417A SONNENSCHUTZROLLO HINTERE TUERSCH. Roleta przeciwsłoneczna drzwi tylna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

P7RPA ADVANTAGE PAKET Pakiet Advantage

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT Dodatkowe napełnienie zbiorn. na eksport

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Wyposażenie seryjne

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S4AGA INTERIEURLEISTEN TITAN MATT Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano
Kolego - ogłosznie jest aktywne skończyła się jego ważność po prostu :)

Mówisz 34000 zł mało ? Auto jest "golas" jechałem nim i wszystko wydaje się ok tylko hamulce są do kitu mówiąc delikatnie.

Może mi ktoś coś więcej powiedzieć na temat tego motoru ? Czy jest w ogóle sens czy to jest beczka bez dna ?

Pozdrawiam!

Każdy Diesel jest dobry jak działa jak zaczyna sie sypać pochłania wszystkie niby oszczędności .

Jeżdżąc benzyna mamy komfort psychiczny :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Auto z tego co wiem nie jest! sprowadzone przez handlarza. Jest to osoba prywatna która ściągneła dla siebie BMW i VW tyle że on w automacie.. i żonie przypadł lepiej do gustu.

Sam już nie wiem...

Opublikowano

Z tych oglosżen to nikt nie jest handlarzem :mrgreen: chyba jakaś epidemia ? Wygineli?

Osobiscie wole kupic od kogos kto Sciaga non stop niż niby prywatny a za nic nie odpowiada .

Opublikowano
Auto z tego co wiem nie jest! sprowadzone przez handlarza. Jest to osoba prywatna która ściągneła dla siebie BMW i VW tyle że on w automacie.. i żonie przypadł lepiej do gustu.

Sam już nie wiem...

A to audi i tego coopera czemu sprzedaje???

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Jc_mFPboN4IJ:otomoto.pl/c/3xxbph+&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=opera

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Jc_mFPboN4IJ:otomoto.pl/c/3xxbph+&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=opera

Opublikowano

Bo żonie nie przypasowało...

Nie pchał bym się w tą motorownie na siłe, ma pewnie najechane ze 250tys+ ( bo co innego handlarzyk może kupić za bagatela 25tys.zł ) więc pewnie rozrząd do roboty.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Sam już nie wiem...

A to audi i tego coopera czemu sprzedaje???

No to coś mi się wydaje że szkoda zachodu. Dziękuje koledzy za wszelkiego rodzaju informacje !

Pozdrawiam!

Opublikowano

I co z nowy prywatny sprzedawca wyczajony :mrgreen:

No ale w pl ludzie dalej z uporem maniaka szukają okazji zycia od prywatnego :duh: