Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat za pewne często wałkowany, sądzę że sporo osób miało styczność z led-markerami do ringów, także mam nadzieję że ktoś podpowie. ;)

Problem wygląda tak, że 5 zestawów ringów które miałem w samochodzie pada w bardzo krótkim czasie, jedne po kilku dniach, inne po 3 miesiącach.

Najlepsze we wszystkim jest to, że najdłużej wytrzymały najtańsze ringi za 90 pln (choć jak dla mnie to i tak kiepsko z tą trwałością), te droższe padały po kilku dniach.

Niektóre zestawy rozbierałem, i ewidentnie przepala się sama dioda (zbyt wysoka temperatura, radiator wokół to raczej dla picu jest, swojej funkcji nie spełnia :duh: ).

I teraz staję znowu przed dylematem, czy odżałować 200pln i kupić zwykłe oprawki z żarówkami, czy wywalić kasę w kolejny zestaw led, który tak naprawdę nie wiadomo ile pożyje?

Z jednej strony ledy święcą odrobinę jaśniej, no i nie ukrywam że białe światło mi się podoba, a z drugiej strony to ich trwałość niestety nie powala :roll:

Macie może jakiegoś pewnego dostawcę markerów?

Albo jakiś konkretny zestaw na którym śmigacie dłużej niż rok?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety ale ile się dało to zwracałem/wymieniałem, a co się nie dało szło pod rozbiórkę, stąd mniej-więcej wyczaiłem że się przegrzewają.
Opublikowano
Kupilem kiedys do siebie takie za 149zl i palily sie co chwile a swiatlo po 2 tyg nie bylo biale tylko robilo sie znowu zolte wymienialem je kilka razy wkoncu dolozylem i u tego samego typa wzielem drozsze za 269zl i swieca ponad rok czasu dalej jasno na bialo i zadnych problemow niema z nimi. I wlasnie tez sie przegrzewaly bo nie mialy tego radiatora z tylu a te nowe maja jak chcesz to zrobie zdj potem i wrzuce ci jak to teraz wyglada. Stare mialem takie same jak kolega dal linka na allegro
Opublikowano

Hej.

Ja kupiłem w listopadzie 2012 te markery:

http://archiwumallegro.pl/ringi_led_bmw_e39_e60_e61_x5_e65_e66_e63_marker_fv-2783554250.html

Świecą od początku tak samo i żadnej awarii nie miały.

Gość ma nick na allegro : mobile-tech ale w tej chwili niestety nie ma żadnej aukcji z markerami.

Link do niego na allegro: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5845450

Opublikowano

Ja swoje markery kupiłem za około 150pln na Allegro. Jeżdżą juz bodaj 3 lata i nic kompletnie się z nimi nie dzieje. Wyglądają tak:

http://upload.ecvv.com/upload/Product/20092/China_LED_Marker_for_BMW_E39_8720092101727102.JPG

Pzdr.

Opublikowano

Ja mam identycznie (juz w pudelku po wymianie bo nie chcialo mi sie ich ponownie zakladac) - przepalily sie po kilku miesiacach

potem kupilem inne - drozsze i ... jeszcze szybcirej sie przepalily, az w koncu wrocilem do orginalnych zarowek i .. spokoj :)

p.s. jak ktos chce 2 komplety (jeden sprawny drugi spalony) to oddam za jakas ofiare na misje w Kamerunie (misja-kamerun.pl)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam właśnie takie jak Manolito, i podobne jak Pulanski pokazywał, ale niestety średnio z nimi :roll:

Severo, pokaż fotkę co tam masz u siebie :wink:

Kurcze, jedni mówią że droższe lepsze, ja miałem takie i też zdechły, sam już nie wiem, wywalę znowu ponad 200pln i piernik wie ile to poświeci :roll:

Opublikowano

wlasie tez myślałem nad zakupem takiego rodzaju led markerów

ale teraz mam wątpliwości, tanie to nie jest a jak ma się przepalać co chwile to nie interes :D

a chętnie bym odświeżył ringi,

po postach widzę ze jednym takie świeca długo drugim nie..

dlatego może zależy z jakiej dostawy się kupuje.

możliwe ze zaryzykuje i choć 1x na test zakupie,

Opublikowano

witam

Podczepię się pod temat bo przerabiałem owy problem a mianowicie. padają diody ponieważ zamieszczony kondensator na płytce przepuszcza co prowadzi do spalenia diod ja wymieniłem kondensatory oraz power diody wlutowałem ciepłe białe (czyli żółte) od teraz problem zniknął z przepalaniem przegrzewaniem i słabnięciem świecenia diod

pozdro ;]