Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie wróciłem od mechanika. Wstąpiłem na chwilę bo autko wydawało dosyć dziwne odgłosy na zimnym silniku (parę osób zwróciło mi na to uwagę). Z początku myślałem że to dwumas okazało się że to "tylko" koło pasowe wału korbowego :( Ma małe pęknięcie i są na nim luzy. Powiedzcie mi jakiej firmy wziąć nowe koło pasowe? Czy nie ma to różnicy? Z góry dzięki za odpowiedz :)
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano

Tylko corteco oryginal

Uzywaj szukaj bo ten temat byl 100x poruszany

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Temat faktycznie milion razy poruszany ........ w moim 2.0d Corteco od http://czescidobmw.pl/ już/dopiero 90 tyś km zrobiło i ma się dobrze hehe ........... w paru egzemplarzach mi znanych 318 i 320d CR również Corteco sprawdza się bez zarzutu.
Opublikowano
Ja u siebie zalozylem kolo INA. kosztowalo mniej wiecej polowe tego co corteco, poki co przejechalo ze mna okolo 35000km, sladow zucycia czy uszkodzen brak. INA produkuje najlepszy osprzet typu rolki i napinacze, wiec raczej maja pojecie.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Ja u siebie zalozylem kolo INA. kosztowalo mniej wiecej polowe tego co corteco, poki co przejechalo ze mna okolo 35000km, sladow zucycia czy uszkodzen brak. INA produkuje najlepszy osprzet typu rolki i napinacze, wiec raczej maja pojecie.

Ciekawe. Ktoś jeszcze montował INA u siebie?

Opublikowano

Gdzie zakupiłeś koło w takiej cene?

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano

wiecie coś nt firmy IJS? warto sobie zawracać głowę?

bo z tej aukcji to prawdopodobnie właśnie IJS (choć sprzedawca nie wie co kupił):

http://olx.pl/oferta/kolo-pasowe-walu-bmw-CID5-ID5G9JD.html

"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
Opublikowano
Temat do zamknięcia - zamówiłem oryginalne Corteco (lepiej kupić raz a porządnie, niż za jakiś czas znowu wymieniać) :D
Opublikowano
Ja miałem Corteco oryginał i wytrzymało jakieś 30tys. i potem zaczęło się bicie, chociaż koło na pierwszy rzut oka wyglądało jak nowe. Założyłem teraz oryginał z ASO, Corteco poszło do reklamacji. Dużo osób sobie chwali mimo to, więc powinno Ci pochodzić, ale chińszczyzny żadnej bym nie montował bo szkoda kasy.
Opublikowano

Gdzie zakupiłeś koło w takiej cene?

Intercars Koszalin. Na znizkach ;)

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Nie wiem po co kombinować. No chyba, że ktoś za miesiąc sprzedaje auto albo zbiegło się kilka awarii i chcąc nie chcąc portfel pozwala na tańszy zamiennik. U mnie wymiana koła pasowego spowodował chyba największą poprawę przy gaszeniu i odpalaniu oraz zmniejszyły się drgania w budzie. Dodatkowo wymieniałem poduchy skrzyni i podporę wału i może dlatego taka duża poprawa nastąpiła.